Bayern haalt enorm uit met recordscore, Liverpool en Real knokken zich terug

Harry Kane maakte vier van de negen doelpunten van Bayern München
Harry Kane maakte vier van de negen doelpunten van Bayern MünchenALEX GRIMM / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Een avond zonder verrassingen, maar wel met een doelpuntenrecord van negen doelpunten in één duel in de hoofdfase. Dat is de afdronk van de eerste dinsdagavond in de nieuwe competitiefase van de UEFA Champions League. Alle favorieten wonnen en toch viel er voldoende te genieten voor de liefhebbers van het Europese clubvoetbal. Bayern München haalde fors uit. Liverpool herstelde zich van een achterstand en Real Madrid pakte de zege pas in de slotfase.

Bayern München is de eerste koploper in de Champions League competitiefase na een zeer forse 9-2 overwinning op Dinamo Zagreb, dat in het begin van de tweede helft nog terugkwam tot 3-2 maar zagen de Duitsers daarna nog zesmaal scoren. Door de zege met een marge van zeven doelpunten is Bayern de koploper in de eerste van acht speelronden. Nooit eerder scoorde één ploeg negen doelpunten in de hoofdfase van de UEFA Champions League.

Goalgetters Bayern München-Dynamo Zagreb
Goalgetters Bayern München-Dynamo ZagrebFlashsha.re

Aston Villa is de nummer 2 van de ranglijst na de 3-0 overwinning op Young Boys. Liverpool wist zich naar de derde plek op de ranglijst te knokken ondanks een vroege 1-0 achterstand op bezoek bij AC Milan. Met onder meer een doelpunt van Virgil van Dijk won de ploeg van de jarige Arne Slot met 3-1. Juventus won met 3-2 van PSV en is de gedeelde nummer 4 van Europa.

Goalgetters AC Milan-Liverpool
Goalgetters AC Milan-LiverpoolFlashsha.re

Real Madrid maakte het zichzelf nog lastig toen het VfB Stuttgart in de 68ste minuut op gelijke hoogte zag komen na de openingstreffer van Kylian Mbappé. Zeven minuten voor tijd bracht verdediger Antonio Rüdiger de drie punten in veilige haven en maakte in de slotfase nog 3-1. Sporting won thuis met 2-0 van Lille OSC, dat eindigde met tien spelers na een tweede gele kaart voor Angel Gomes in de slotfase van de eerste helft.