Bayern München komt niet verder dan gelijkspel en kan zich richten op de Bundesliga

Erling Haaland maakt de gemiste strafschop goed met een doelpunt in de tweede helftAFP
Bayern München is in de tweede wedstrijd van de kwartfinales van de Champions League niet meer in de buurt van Manchester City gekomen. In München eindigde het duel tussen de kampioen van Duitsland en die van Engeland in 1-1. In het eerste duel had Manchester City op eigen veld al overduidelijk afstand genomen, 3-0.

Wel drong Bayern voor eigen publiek aan om er nog iets van te maken en liet de formatie van trainer Thomas Tuchel enkele mogelijkheden onbenut om op voorsprong te komen. Na de hervatting sloeg City echter toe, zoals te doen gebruikelijk via Erling Haaland. De Noorse schutter van formaat had in de eerste helft nog een strafschop gemist. In de slotfase kwam Bayern op gelijke hoogte, omdat Joshua Kimmich wel een penalty beutte.

Bundesliga

Sinds de komst van Tuchel werd Bayern eerder ook al uitgeschakeld in de nationale beker. De club kan alleen in de eigen Bundesliga nog de hoofdprijs pakken.

De Nederlandse international Nathan Aké viel halverwege de tweede helft geblesseerd uit bij Manchester City, vermoedelijk met een hamstringblessure.