Bayern München maakt recordaantal van negen tegen Zagreb, Harry Kane scoort vier

Harry Kane maakt de 4-2 tegen Dinamo Zagreb
Harry Kane maakt de 4-2 tegen Dinamo ZagrebANP/EPA/ANNA SZILAGYI
Bayern München heeft in een doelpuntrijke wedstrijd Dinamo Zagreb in de Champions League verslagen. Het werd liefst 9-2 voor de Duitse koploper. Harry Kane scoorde vier keer, waarvan drie keer uit een strafschop.

Kane benutte in de negentiende minuut zijn eerste penalty. Via Raphaël Guerreiro (dropkick vanaf de rand van het zestienmetergebied) en Michael Olise (kopbal) liep Bayern voor de rust uit naar een comfortabele 3-0.

Doelman Manuel Neuer liet zich in de rust wisselen met een blessure. Zijn vervanger Sven Ulreich werd in korte tijd twee keer gepasseerd. Bruno Petkovic gleed in de 48e minuut de 3-1 binnen en twee minuten later schoot de Japanner Takuya Ogiwara de bal door de benen van Ulreich in het doel.

Bayern stelde vrij snel weer orde op zaken. Kane stond op de juiste plek om te scoren uit de rebound na een schot van Joshua Kimmich en na een uur spelen maakte ook Olise zijn tweede doelpunt van de avond. Kane benutte vervolgens nog twee strafschoppen: 7-2. De achtste treffer van Bayern kwam op naam van Leroy Sané en de negende, in blessuretijd, was van Leon Goretzka.

Bayern München is de eerste club die negen keer scoort in een Champions League-wedstrijd.