Braga schiet zichzelf in de voet met tegengoal in blessuretijd tegen Panathinaikos

Abel Ruiz heeft net de 1-0 gemaakt
Abel Ruiz heeft net de 1-0 gemaaktProfimedia
Sporting Braga leek lange tijd op weg een belangrijke stap te zetten richting de groepsfase van de Champions League. De Portugezen kwamen na rust op een 2-0 voorsprong tegen het Griekse Panathinaikos, maar moesten in de blessuretijd een tegentreffer toestaan.

Na een 0-0 ruststand scoorde de Spaanse aanvaller Abel Ruiz in de 51e minuut met een pegel in de linkerbenedenhoek. Niet lang daarna kregen de Grieken een goede kans op de gelijkmaker, maar Sebastian Palacios kopte rakelings over. Panathinaikos kreeg daarna weinig mogelijkheden en zag de gastheren dan ook de voorsprong verdubbelen. Invaller Ricardo Horta, ook al aangever bij de eerste goal, kreeg de bal op de rand van de zestien bij Alvaro Djalo. De Spanjaard haalde verwoestend uit via de onderkant van de lat en liet daarmee de Italiaanse keeper Alberto Brignoli kansloos.

Toen de eersten van ruim 23.000 toeschouwers al richting uitgang gingen scoorde Panathinaikos toch nog de belangrijke aansluitingstreffer, wat de wedstrijd van volgende week in Athene opeens in een volledig ander daglicht zet. Fotis Ioannidis vond in de 95e minuut met een mooie pass de Argentijnse middenvelder Daniel Mancini. Die dacht niet al te lang na, haalde uit en verschalkte in de rechterhoek de Braziliaanse doelman Matheus Magalhaes.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Vilhena & Schenkeveld

Oud-Feyenoorder Tonny Vilhena stond bij de bezoekers in de basis. Hij werd in de 76e minuut gewisseld voor de Sloveense middenvelder Adam Gnezda Cerin. Bij de Grieken zat Bart Schenkeveld de gehele wedstrijd op de bank. De 31-jarige verdediger, in Nederland in het verleden actief voor onder meer Heracles Almelo en PEC Zwolle, maakt mondjesmaat minuten bij Panathinaikos.