Celtic blaast Slovan Bratislava omver en wint eerste openingswedstrijd sinds 2001 in CL

Celtic viert feest na de openingstreffer van Liam Scales
Celtic viert feest na de openingstreffer van Liam ScalesAndrew Milligan / PA Images / Profimedia
Celtic heeft voor het eerst sinds 2001 de openingswedstrijd van hun UEFA Champions League-campagne gewonnen. Slovan Bratislava werd met 5-1 aan de kant gezet. Dit betekende slechts de vierde overwinning in hun laatste 33 wedstrijden in de competitie.

Na een geweldige start in de Schotse competitie, waarin Celtic alle vijf competitiewedstrijden won, richtten de mannen van Brendan Rodgers hun aandacht op de Champions League, waar de Schotse ploeg sinds 2012/13 in hun laatste zeven pogingen niet voorbij de groepsfase kwamen.

De openingstreffer kwam er vlak na het kwartier, toen Liam Scales bij de tweede paal binnen schoot uit een hoekschop van Arne Engels, waarmee hij de eerste international Ierland werd die in de competitie scoorde sinds 2011. Ondanks dat trainer Rodgers de rust inging met een voorsprong van één doelpunt, zou hij teleurgesteld zijn dat zijn ploeg de voorsprong niet vergrootte. Maar dat kwam na de pauze wel.  Celtic verdubbelde de voorsprong nog geen twee minuten na rust, toen een snelle aanval werd afgerond door Furuhashi, die de bal van Kühn over het doel tikte.

Mooie tweede helft

Het thuispubliek was in een jubelstemming en vierde nog geen 10 minuten later opnieuw feest toen Alistair Johnston een overtreding beging in het strafschopgebied van Slovan, waarna Engels de strafschop binnenschoot en Celtic drie doelpunten voorstond. Na een uur spelen maakte Slovan een doelpunt goed nadat de gastheren hun zaakjes niet op orde hadden, waardoor Kevin Wimmer de bal klinisch in de verre hoek kon schieten. Het leek echter niet meer op een comeback, toen Maeda met zijn vierde poging eindelijk zijn naam op het scorebord bijschreef. Adam Idah tekende uiteindelijk voor de eindstand: 5-1.