Champions League: Newcastle vernederd PSG, City en Barca winnen en Feyenoord verliest

Schär viert feest na doelpunt tegen PSG
Schär viert feest na doelpunt tegen PSGAFP
De tweede dag van de tweede speelronde in de Champions League heeft weer voor veel spektakel gezorgd. Newcastle won tijdens de terugkeer in de Champions League van PSG met doelpunten van eigen jongens. Barcelona en Manchester City wonnen een lastige uitwedstrijd en Feyenoord verloor met goed spel bij Atletico Madrid. Lees alles terug in onze blog!

18.45 uur

Atletico Madrid 3 - 2 Feyenoord

Feyenoord begon sterk in de eerste minuten en liet gelijk zien dat het gewoon wilde voetballen in Madrid. Via Calvin Stengs leek Feyenoord een eerste kans te krijgen, maar hij kwam niet door over rechts. Na vijf minuten kreeg Ayese Ueda de bal in de zestien ingespeeld, maar hij kon de bal niet controleren. Een minuut later gaf hij wel de assist voor de 0-1. Hij kwam oog in oog met Jan Oblak en schoot tegen de keeper aan, maar de bal kwam daarna tegen verdediger Mario Hermoso aan, waarna de bal in het doel belandde.

Binnen het kwartier was het al gelijk. Saul werd weggestuurd aan de linkerkant. Hij stond buitenspel, maar Mats Wieffer onderschepte de bal. Er ontstond daardoor een nieuwe situatie en zo kon Alvaro Morata de bal oppikken en binnenschieten in de korte hoek. De goal werd na inzage van de VAR goedgekeurd. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg weer een kans, maar Gernot Trauner was de reddende engel op de doellijn. Nog een minuut later raakte Saul de paal, maar de treffer was sowieso niet doorgegaan wegens buitenspel. Op een half uur kreeg Feyenoord de tweede kans van de wedstrijd. Igor Paixao kwam naar binnen over links en schoot in de korte hoek, waar Oblak de inzet keerde. David Hancko scoorde twee minuten later wel. Hij schoot een vrije trap van Stengs tegen de keeper, maar schoot de rebound in het dak van het doel: 1-2. Vijf minuten voor rust kreeg Feyenoord een grote kans op de 1-3. Een voorzet vanaf rechts van Stengs kon net niet worden binnengelopen door Trauner. In de laatste seconden van de eerste helft maakte Antoine Griezmann gelijk. Na een scrimmage in de zestien kwam de bal voor de voeten van de Fransman en tikte hij binnen: 2-2.

Griezmann die de 2-2 maakt
Griezmann die de 2-2 maaktAFP

Gelijk na rust leek Feyenoord al geknakt van die 2-2 in blessuretijd, want in minuut 47 maakte Morata zijn tweede doelpunt. Nahuel Molina gaf de voorzet aan de rechterkant en Morata tikte van dichtbij binnen. Precies op het uur kreeg Stengs dé kans op de gelijkmaker toen hij één op één kwam met Oblak, maar de bal niet langs de doelman kreeg. Vier minuten later kreeg Paixao de bal op twintig meter van de goal en besloot een schot te lossen, maar zijn pegel vloog net over. Diezelfde Paixao draaide een voorzet bijna in het doel vanaf links vijf minuten later. Zijn voorzet miste net te veel effect om in het doel te belanden.

Yankuba Minteh kwam even later oog in oog met Oblak, maar ook hij kwam niet voorbij de keeper. Het was anders ook buitenspel geweest, dus had de goal sowieso niet geteld. Feyenoord kreeg nog veel corners en vrije trappen en via Minteh nog een kans, maar ook hij stuitte op Oblak. Feyenoord verloor daardoor de wedstrijd met 3-2, maar mag met opgeheven hoofd Madrid verlaten.

Statistieken Atletico Madrid-Feyenoord
Statistieken Atletico Madrid-FeyenoordFlashscore

Royal Antwerp FC 2 - 3 Shakhtar Donestsk

Het Antwerp van Mark van Bommel en Vincent Janssen kwam na drie minuten al op voorsprong. Arthur Vermeeren kreeg de bal in de kluts mee, gaf hem naar rechts waar Arbnor Muja vrijstond. Hij kapte naar binnen en schoot de bal in de verre hoek. Na een halfuur verdubbelde Antwerp de voorsprong. Ange Balikwisha kreeg de bal over links gestoken en chipte de bal op de rand van de zestien over de keeper. 2-0 was ook de ruststand.

Danylo Sikan deed twee minuten gelijk wat terug namens de bezoekers. Na gestuntel van doelman Jean Butez kwam de bal op het hoofd van de spits. Shakhtar drukte door de tweede helft en dat resulteerde in de gelijkmaker 20 minuten voor tijd. Yaroslav Rakitskyi schoot een vrije trap van zo’n twintig meter onder de muur door, maar doordat de bal van richting werd veranderd was de keeper kansloos en werd het 2-2. Butez ging een paar minuten later weer de fout in en bezorgde Shakhtar daarmee de voorsprong. Hij wilde een bal binnenhouden, maar daardoor werd ‘ie onderschept en afgegeven aan Sikan, die voor leeg doel binnentikte. Sikan scoorde zijn tweede voor de avond en Butez maakte zijn tweede blunder. Antwerp kreeg nog een penalty, maar Toby Alderweireld schoot de bal in de blessuretijd naast. Daardoor lijkt overwintering in Europa al ver uit het zicht met 0 punten uit twee wedstrijden.

21.00 uur

Borussia Dortmund 0 - 0 AC Milan

Nederlander Donyell Malen kreeg na dik vijf minuten de eerste kans voor Dortmund. Hij kreeg een afgeketste bal ineens voor zijn voeten. Hij leek daarvan te schrikken, want de bal ging ruim naast. Malen kreeg na 28 minuten zijn tweede kans. Hij schoot van ver de bal net naast. Dortmund bleef de betere en kreeg net voor rust nog een kans via linksback Ramy Bensebaini. Hij peerde de bal vanaf links op doel, maar Mike Maignan liet zich niet kisten in de korte hoek. Dortmund vergat zichzelf te belonen en dus stond het 0-0 bij rust.

Bij Dortmund Milan waren er heel weinig kansen in de tweede helft. Theo Hernandez kreeg tien minuten voor tijd een grote kans op een voorzet vanaf rechts. Hij kopte hard over en zo bleef het 0-0. Samuel Chukwueze kreeg de grootste kans, maar stuitte Gregor Kobel. Ook in de nastoot kon Tijani Reijnders de bal niet tussen de palen krijgen. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Statistieken Dortmund-AC Milan
Statistieken Dortmund-AC MilanFlashscore

Celtic 1 - 2 Lazio

Celtic kwam na dik tien minuten op voorsprong door een mooie aanval. Een combinatie door de as werd afgerond door Kyogo Furuhashi. Hij schoot de bal tussen de stokken van de keeper en tekende voor de 1-0. Na een klein halfuur kwam de gelijkmaker van Lazio. Uit een corner kopte Matias Vecino de bal net over de lijn en zorgde hij voor de 1-1. Dat was ook de ruststand.

Celtic viert de 1-0
Celtic viert de 1-0AFP

Celtic kreeg na rust twee kansen op rij. Reo Hatate schoot een vrije trap laag tegen de keeper en in de nastoot vloog de bal hoog over. Glasgow ontplofte toen tien minuten voor tijd de 2-1 viel Invaller Luis Palma kreeg de bal op links, kapte geweldig weg en schoot de bal knap in de korte hoek. Maar het gejuich werd in de grond gedrukt door de VAR, het was buitenspel en dus bleef het 1-1. De appel werd zuurder voor Celtic, want Lazio scoorde in de allerlaatste minuut de winnende. Pedro knikte een voorzet van Matteo Guendouzi binnen. Deze was net geen buitenspel en dus won Lazio de wedstrijd.

FC Porto 0 - 1 Barcelona

In het eerste kwartier gebeurde er weinig in de wedstrijd tussen Porto en Barcelona. Na 17 minuten was de beste kans van de thuisploeg. Spits Mehdi Taremi gaf de bal aan Stephen Eustaquio, maar die stuitte op Marc-André Ter Stegen. Vijf minuten later kreeg ex-Benfica speler Joao Felix een schietkans, maar hij schoot net over op de rand van de zestien. Na een dik halfuur moest Robert Lewandowski het veld verlaten met een blessure, een aderlating voor Barca, dat al niet veel kansen kreeg. Op slag van rust ging Ramario Bario in de fout en kon Ferran Torres uiteindelijk op het doel af. Hij kreeg de bal van Ilkay Gundogan en schoof de 0-1 koeltjes binnen.

Porto kreeg na een halve minuut in de tweede helft al de eerste kans. Joao Mario kapte naar binnen en probeerde met binnenkant rechts de bal te plaatsen, maar kwam net niet lekker uit en schoot over. Tien minuten na rust kwam Pépé voor de keeper, maar voorkwam Jules Koundé met een geweldige tackle dat hij kon inschieten. De thuisploeg drong aan en kwam dicht bij het doel. Galeno krulde de bal van links in de verre hoek, maar daar lag Ter Stegen gestrekt en bracht redding. Porto kreeg na 76 minuten de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker door middel van een penalty. Joao Cancelo nam de bal met de arm mee, maar de VAR besloot toch om de scheidsrechter te laten kijken. De penalty werd uiteindelijk ingetrokken en dus bleef het 0-1. Taremi maakte in de 82e minuut een geweldige goal uit een omhaal, maar hij telde niet omdat het buitenspel was. Porto kreeg verder geen kansen meer en dus nam Barca de drie punten mee.

Statistieken Porto-Barcelona
Statistieken Porto-BarcelonaFlashscore

Newcastle United 4 - 1 PSG

PSG kreeg na vijf minuten een grote kans. Kylian Mbappe legde de bal vanaf rechts panklaar voor Ousmane Dembélé, maar die schoof de bal voorlangs. Newcastle opende de score na 17 minuten. Aleksander Isak kreeg de bal voor de voeten in de zestien na een slechte opbouw van PSG. Hij stuitte nog op de keeper, maar de rebound was voor Miguel Almiron, die er 1-0 van maakte. Het was Marquinhos die gruwelijk in de fout ging bij de opbouw. Newcastle bleef aandringen, want na 25 minuten was het verdediger Fabian Schär die de bal op de rand van de zestien kreeg uit een corner, maar hij schoot in het zijnet. Vijf minuten voor rust kopte Dan Burn op doel en leek de bal over de achterlijn. De VAR moest ernaar kijken en concludeerde dat het een doelpunt was en zo kwam Newcastle op 2-0.

Dan Burn viert zijn goal
Dan Burn viert zijn goalAFP

PSG bleef maar stuntelen, want na geklungel aan de bal kreeg Kieran Trippier de bal in de fouten. Hij gaf mee aan Sean Longstaff en schoot onder Gianluigi Donnarumma door voor de 3-0. Zo scoorden twee kindjes van de club: Burn en Longstaff. De Fransen deden wat terug na 56 minuten Lucas Hernandez maakte van dichtbij de 3-1. Na driekwart wedstrijd kreeg Dembélé een grote kans op de 3-2, maar Jamaal Lascelles bracht hem uit balans op correcte wijze en voorkwam een doelpunt. Schär maakte de vernedering compleet in blessuretijd. Hij onderschepte de bal, kreeg die via een combinatie terug en schoot de bal hard in de kruising. Newcastle versloeg PSG thuis met maar liefst 4-1.

RB Leipzig 1 - 3 Manchester City

Manchester City was veel aan de bal in de eerste tien minuten, maar kreeg nog geen kansen. Dat veranderde na 13 minuten. Phil Foden kreeg een afgeketste bal voor de voeten, maar kon de bal van dichtbij niet binnenwerken. Foden scoorde na 25 minuten wel de 0-1. Na een goede voorzet van Rico Lewis, schoot Foden de bal via de grond op de penaltystip in de verre hoek. 0-1 was ook de ruststand.

Leipzig had in de eerste helft niks te vertellen, maar kwam in de tweede helft gelijk op een doelpunt. Lois Openda kreeg de bal van Yussuf Poulsen mee en bleef sterk aan de bal. Hij schoof oog in oog met Ederson de bal in het doel en maakte 1-1. Na een uur kreeg City een grote kans. Foden krulde een vrije trap van rechts in een keer richting doel, maar hij trof de lat en zo bleef het gelijk. Julian Alvarez maakte in de 84e minuut een fantastische goal. Op de rand van de zestien schoot hij de bal uit stand in de verre hoek en schoot City op 1-2. Jérémy Doku gooide de wedstrijd in het slot in de blessuretijd. Hij ging uit een counter op de keeper af en ronde af voor de 1-3.

Doelpuntenmakers Leipzig-Manchester City
Doelpuntenmakers Leipzig-Manchester CityFlashscore

Rode Ster Belgrado 2 - 2 Young Boys

Bij Rode Ster Young Boys waren amper kansen. Young Boys kreeg na 26 minuten de eerste kans. Ulisses Garcia schoot van de rand van de zestien richting doel, maar die ging naast. Na 34 minuten kwam Rode Ster op 1-0. Uit een snelle vrije trap werd Osman Bukari diep gestuurd en gaf hij de bal hard voor op Cherif Ndiaye, die vrijstond bij de tweede paal. Hij tikte binnen en zorgde voor de 1-0. Ndiaye dacht ook de 2-0 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door buitenspel.

Young Boys kwam gelijk na rust langszij door een goal van Filip Ugrinic. Hij stond helemaal vrij in de as, kreeg de bal en wipte de bal over de keeper: 1-1. De Zwitsers kregen na een uur een penalty. Cedric Itten maakte scoorde vanaf elf meter en zorgde voor de 1-2. Bukari zorgde nog voor een punt voor Rode Ster. Hij kegelde een bal vanaf zo’n beetje de achterlijn in het dak van het doel: 2-2.