Champions League: Onana pakt pingel en is de held van United, PSV speelt gelijk

Onana wordt geknuffeld nar cruciale redding tegen Kopenhagen
Onana wordt geknuffeld nar cruciale redding tegen KopenhagenAFP
De eerste dag van de derde speelronde van de Champions League is gespeeld. PSV kwam voor in Frankrijk, maar speelde tegen Lens met 1-1 gelijk. United boekte een belangrijke overwinning, waar Andre Onana een hoofdrol pakte en de grote ploegen maakte geen fouten. Lees alles terug in deze blog!

18.45 uur

Galatasaray 1 - 3 Bayern München

Het eerste gevaar kwam na vier minuten van spits Mauro Icardi. Hij wurmde zich door de verdediging en kwam op de rand van de zestien tot een schotkans. Maar de positie waarin hij stond was te moeilijk en daardoor kon hij de bal ook niet op doel krijgen. Vijf minuten later kwam de Duitse ploeg op voorsprong. Uit een counter ging Leroy Sané van de linkerkant naar binnen en gaf een geweldige bal over de breedte naar Kingsley Coman. De Fransman faalde niet oog in oog met de doelman en schoof de bal in de lange hoek: 0-1. Vanaf de aftrap kreeg Galatasaray een geweldige kans op de gelijkmaker. Kerem Akturkoglu kreeg de bal van rechts hoog aangespeeld en deed het prachtig met een omhaal. Maar in de lange hoek lag Sven Ulreich gestrekt om de bal eruit te halen. In de elfde minuut was het opnieuw Akturkoglu die had kunnen scoren. Tete gaf de bal voor van rechts, waar Ulreich de bal verkeerd inschatte en hem zo voor de voeten van de aanvallende middenvelder tikte. Het moet de schrik zijn geweest, want hij schoot voor leeg doel over. Zo kwam Galatasaray, dat gedurfd speelde door hoog druk te zetten, wel aan grote kansen in de beginfase. Icardi kreeg na 22 minuten de volgende kans uit een ingooi. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien en kopte op doel, maar Ulreich lag weer in de weg. Lucas Torreira kreeg nog geen seconde later weer een kans. Net buiten de zestien schoot hij richting goal, maar de bal zeilde net over de kruising. Na een klein halfuur kreeg de thuisploeg een penalty. Icardi werd gesandwicht door Kim en Joshua Kimmich en ging naar de grond. Hij ging zelf ook achter de bal staan en scoorde met een fraaie panenka: 1-1.  De Argentijnse spits kreeg in de blessuretijd nog een grote kans. Na goed drukzetten kreeg hij de bal vor de voeten op de penaltystip, maar schoot hij naast. Galatasaray verzuimde de voorsprong te pakken in de eerste helft en beide teams zochten daarom met een gelijke stand de kleedkamers op.

In de tweede helft begonnen beide ploegen afwachtend. Galatasaray kon nog niet de energie erin leggen die ze de eerste helft brachten en Bayern bleef pover aan de bal. Op het uur kreeg Torreira bij de eerste paal een kopkans. De kleinste man van het veld kopte een vrije trap van Icardi, genomen aan de rechterkant van het veld, in het zijnet. Sané kreeg in de 62e minuut de grootste kans van de tweede helft. Jamal Musiala speelde de aanvaller vrij op links, maar de Duitser stuitte op de keeper. In de 73e minuut scoorde Harry Kane, die totaal niet in de wedstrijd zat. Hij kreeg de bal van rechts met wat gefrommel mee en schoot van dichtbij binnen voor de 1-2. Vijf minuten later besliste Bayern de wedstrijd. Kane gaf de bal van links aan Musiala, die de bal op de rand van de zestien ontving en de bal in de verre hoek schoof: 1-3. Dat was tevens ook de eindstand.

Harry Kane viert zijn doelpunt
Harry Kane viert zijn doelpuntAFP

Inter 2 - 1 RB Salzburg

Salzburg had op het begin het hoogste woord met veel balbezit en lef in het spel. Dat resulteerde na vier minuten in de eerste kans van Oscar Gloukh, maar zijn inzet werd Yan Sommer. Inter kroop daarna wat uit de schulp en kwam beter in de wedstrijd. Uiteindelijk kwamen ze ook met 1-0 voor. Henrikh Mkhitaryan gaf de bal vanaf rechts laag voor op Lautaro Martinez, die miste de bal, maar daarachter stond Alexis Sanchez nog. Hij werkte koelbloedig af over de grond en zorgde voor de 1-0. Dat was tevens ook de ruststand.

Alexis Sanchez met een gebalde vuist na zijn goal
Alexis Sanchez met een gebalde vuist na zijn goalAFP

Gloukh, die in de eerste helft nog dichtbij de 0-1 was, scoorde in de tweede helft wel. Een lange bal op Roko Simic werd prachtig aangenomen op de rand van de zestien. Simic kapte zijn tegenstander uit, gaf de bal breed op Maurtis Kjaergaard, die de bal doorspeelde naar Gloush en de aanvaller rondde keurig af: 1-1. Zeven minuten later kreeg Inter een penalty. Hakan Calhaoglu stond achter de bal en schoot raak. Zo kwam Inter binnen enkele minuten dus weer op voorsprong: 2-1. Martinez dacht tien minuten voor tijd voor de 3-1 te tekenen, maar zijn goal werd afgekeurd. Het bracht de overwinning niet meer in gevaar, want het bleef 2-1. Inter heeft daardoor zeven punten en staat bovenaan in de groep.

Statistieken Inter-Salzburg
Statistieken Inter-SalzburgFlashscore

21.00 uur

Benfica 0 - 1 Real Sociedad

Real Sociedad kreeg na een halfuur de grootste kans op bezoek bij Benfica. Aihen Munoz probeerde het van ver, maar zijn schot ging ruim naast. Verder gebeurde er vrijwel niks en zochten beide teams de kleedkamer op met een 0-0 stand.

Sociedad, die iets beter waren de eerste helft, kreeg ook de eerste kans in de tweede helft. Martin Zubimendi kon alleen geen doel treffen. Na dik een uur kwam Sociedad terecht op voorsprong. Brias Mendez tikte een voorzet van Ander Barrenetxea binnen. Het was de derde goal op rij in de Champions League voor Mendez. Verder gebeurde er weinig. Sociedad was beter en gaf niets weg en dus bleef het bij 0-1.

Braga 1 - 2 Real Madrid

Het eerste kwartier gebeurde er vrijwel niks bij Braga tegen Real Madrid. Maar Real opende de wedstrijd daarna met een doelpunt. Vinicius kwam door over links en gaf de bal strak voor. Rodrygo kwam voor zijn tegenstander bij de eerste paal en tikte binnen: 0-1. Vinicius kreeg na een klein halfuur zelf een kans, toen hij naar binnen trok aan de linkerkant, maar zijn schot belandde op de vuisten van de keeper van Braga.

Jude Bellingham liet zich aan het begin van de tweede helft gelden. Hij kreeg na dik een minuut de eerste schietkans, maar zag zijn schot gepareerd worden Na een uur spelen verdubbelde Real de voorsprong. Vinicius gaf de bal op links aan Bellingham, die vanaf de rand van de zestien de bal in de verre hoek plaatste. Daarmee scoorde de Engelsman voor de derde wedstrijd op rij in de Champions League. Vijf minuten later deed Braga wat terug via Alvaro Djaló. Hij kreeg de bal, na een mooie aanval, van Simon Banza en schoot de bal van dichtbij in de korte hoek: 1-2. Braga was daarna niet bij machten om dichtbij de 2-2 te komen en stond dus met lege handen.

Statistieken Braga-Real Madrid
Statistieken Braga-Real MadridFlashscore

RC Lens 1 - 1 PSV

Het eerste gevaar van kwam van de Fransen. Elye Wahi kreeg de bal van rechts en speelde door naar Angelo Fulgini, maar de keeper was net op tijd. Deiver Machado kreeg in de achtste minuut een grote kans. De linkervleugelverdediger kreeg stond helemaal vrij bij de tweede paal, maar ook hij stuitte op Walter Benitez. De eerste kleine kans van PSV kwam na 18 minuten spelen. Het bekende recept voorzet Teze, inkoppen De Jong. Maar de kopbal was te hoog, waardoor Lens een doeltrap kreeg. PSV kreeg na een klein halfuur de grootste kans toen Hirving Lozano over links doorkwam, maar de bal op de paal schoot. Vijf minuten voor de rust kreeg Kevin Danso de bal van dichtbij voor zijn voeten uit een vrije trap, maar hij schoot hoog over uit een kansrijke situatie.

PSV kwam tien minuten na rust op een 0-1 voorsprong. Johan Bakayoko kreeg de bal van Malik Tillman en schoot van buiten de zestien prachtig raak in de verre hoek. Een heel belangrijk doelpunt voor PSV.

Lens kwam tien minuten later langszij. Wahi tikte bij de eerste paal binnen op een voorzet van rechts van Przemyslaw Frankowski. Ramalho had daar meer moeten doen in verdedigend opzicht. Tien minuten voor tijd kreeg PSV een vrije trap op een mooie plek. Joey Veerman ging erachter staan, maar de bal ging net naast via de muur. In de laatste minuut kreeg Ramalho uit een vrije trap van Veerman nog een kopkans, maar zijn inzet ging naast. Het bleek het laatste wapenfeit te zijn, want de wedstrijd eindigde in 1-1.

De cijfers van PSV tegen Lens
De cijfers van PSV tegen LensFlashscore

Manchester United 1 - 0 FC Kopenhagen

Kopenhagen kwam met het eerste gevaar op bezoek bij Manchester United. Elias Achouri schoot van een meter of 25 op doel, maar André Onana zag de bal van ver aankomen en kon redding brengen in de hoek. Diogo Goncalves kreeg na vijf minuten een giga kans. Hij schoot de bal op de lat uit na een fout van Harry Maguire. Ook de rebound ging er niet in voor de Denen, die gevaarlijk uit de startblokken kwamen.

Clubicoon Bobby Charlton werd herdacht voor de wedstrijd
Clubicoon Bobby Charlton werd herdacht voor de wedstrijdAFP

In de tweede helft was het weer Kopenhagen dat een grote kans kreeg. Lukas Lerager kreeg de bal teruggelegd en kreeg een grote kans, maar Onana redde knap. Achouri kreeg een minuut later nog een kans in de zestien, maar schoot hard over. Christian Eriksen kreeg de eerste kans voor United na rust, maar hij stuitte op de keeper. Twintig minuten voor tijd was het uitgerekend Maguire die Manchester United op voorsprong zette. Uit een voorzet van Eriksen knikte de verdediger raak en zorgde voor de 1-0. Even later hadden Garnacho en Scott McTominay twee kansen van dichtbij om de wedstrijd in het slot te gooien, maar beide kansen gingen er niet in en dus bleef het nog spannend. In de allerlaatste seconde maakte McTominay een oliedomme overtreding en kreeg Kopenhagen een penalty. Onana pakte alleen de penalty en zo won United de wedstrijd alsnog. Onana en Maguire, de twee bekritiseerde spelers van United werden deze avond dus de helden.

Sevilla 1 - 2 Arsenal

Arsenal kreeg via Gabriel Martinelli een grote kans na acht minuten spelen. Hij kreeg een bal in de diepte en kwam oog in oog met de doelman, maar het doel was zodanig verkleind dat de Braziliaanse aanvaller geen doel kon treffen. Dodi Lukebakio kreeg de eerste grote kans voor de thuisploeg. Hij kreeg de bal in de zestien aangespeeld na een slechte opbouw van Arsenal, maar controleerde de bal niet waardoor hij niet kon uithalen. In de tegenstoot kreeg Gabriel Jesus een kans op de rand van de zestien, maar zijn schot ging over. Arsenal kwam op voorsprong in de blessuretijd. Sevilla liet een gapend gat vallen in de counter en dus kon Martinelli op aangeven van Jesus op de keeper af. Hij ging eromheen en schoot de bal voor leeg doel binnen.

In de tweede helft kreeg Arsenal gelijk een kans op de 0-2. Jesus kreeg de bal uit een ingooi op links vlak bij de achterlijn. Hij kwam niet voorbij de keeper en Martin Odegaard kon ook niet afronden in de nastoot, zijn schot ging over. In de 53e minuut was het wel raak voor Jesus. Hij kwam aan de linkerkant naar binnen en schoot vanuit een moeilijke hoek prachtig in de verre, rechterhoek binnen: 0-2. Op het uur deed Sevilla wat terug. Uit een corner van Ivan Rakitic kopte Nemanja Gudelj de bal bij de eerste paal binnen en werd het 1-2. Verder kon Sevilla geen gelijkmaker forceren en bleef het bij 1-2.

Union Berlin 0 - 1 Napoli

In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde er weinig in de wedstrijd tussen Union Berlin en Napoli. De Duitsers dachten in de 23e minuut op 1-0 te komen. Een prachtige actie van Datro Fofana eindigde met een voorzet op Robin Gosens, die voor leeg doel inschoot. Maar Fofana stond daarvoor al buitenspel en dus ging de treffer niet door. Fofana kreeg zelf de volgende kans. Hij probeerde de keeper, uit een counter, in de korte hoek te verschalken. Zijn inzet werd verwerkt tot een corner, waar geen gevaar uitkwam.

Bij Union Berlin Napoli gebeurde er de tweede helft niets tot Giacomo Raspadori de bal van Khvicha Kvaratskhelia kreeg en simpel binnen kon tikken en zo Napoli op voorsprong zette. Union kwam de achterstand niet meer te boven en verloor zo voor de achtste keer op rij in alle competities.