Dortmund boekt via Füllkrug en Brandt belangrijke zege op Newcastle United

Nick Pope moet voor de tweede keer een doelpunt toestaan aan Dortmund
Nick Pope moet voor de tweede keer een doelpunt toestaan aan DortmundANP
Borussia Dortmund heeft in de Champions League een belangrijke zege geboekt op Newcastle United. De ploeg van Edin Terzic was in Duitsland met 2-0 te sterk voor de Engelse formatie.

Met de overwinning komt Dortmund op 7 punten, 1 punt meer dan Paris Saint-Germain. De Fransen spelen later op de avond nog tegen AC Milan. Newcastle blijft op 4 punten staan, AC Milan heeft 2 punten.

Bij Dortmund, dat zaterdag een 4-0-thuisnederlaag leed tegen Bayern München, was er geen plaats in de basis voor Oranje-international Donyell Malen en oud-Ajacied Sébastien Haller. Ook zonder het duo nam de thuisploeg het initiatief en schoot Niclas Füllkrug in de 26e minuut van dichtbij de 1-0 binnen.

StatistiekenOpta by Stats Perform

Blessures

Newcastle kampte met veel blessuregevallen, onder wie Sven Botman, en creëerde pas vlak voor rust de eerste mogelijkheid. De Engelsen kregen in de tweede helft via Joelinton een grote kans, maar de Braziliaan kopte naast. Julian Brandt besliste het duel in de 79e minuut na een snelle uitbraak, 2-0.