FC Twente na doelpuntrijk gelijkspel tegen Salzburg klaar in Champions League

Moussa Yeo na de 1-3
Moussa Yeo na de 1-3Profimedia
FC Twente is uitgeschakeld in de Champions League. De Enschedeërs knokten zich in de derde voorronde voor eigen publiek tegen Red Bull Salzburg terug van een ruime achterstand, maar dat was niet genoeg: 3-3. Het elftal van trainer Joseph Oosting verloor een week eerder met 2-1 bij de nummer 2 van Oostenrijk van vorig seizoen.

FC Twente vervolgt het Europese avontuur in de Europa League. De club hoeft niet mee te doen aan de laatste voorronde (play-offs), maar is automatisch verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi.

Lange tijd beleefde FC Twente een vrij kansloze avond. De eerste tien minuten gebeurde er vrij weinig en het duel ging redelijk gelijk op. Michel Vlap testte doelman Janis Blaswich met een vrije trap van afstand. Na die fase nam Red Bull het duel stevig in handen. De ploeg van de Nederlandse coach Pepijn Lijnders voetbalde makkelijk door de linies van Twente heen. Na een goede pass van Oscar Gloukh, die afgelopen weekeinde in de competitie drie keer trefzeker was, schoot Maurits Kjaergaard in de zeventiende minuut via de onderkant van de lat raak: 0-1. Kjaergaard scoorde vorige week ook al twee keer tegen Twente.

Grote kans

Nadat Moussa Kounfolo Yeo direct na het openingsdoelpunt nog een grote kans op een tweede treffer voor Salzburg onbenut liet, was het in de 25e minuut wel raak. De verdediging van FC Twente werd simpel uitgespeeld en Nene Dorgeles passeerde keeper Lars Unnerstall met een hard schot (0-2).

Twente had weinig meer in te brengen, maar verkleinde kort voor rust toch de achterstand. Het was niet verrassend dat dat gebeurde uit een 'dood' spelmoment. Mees Hilgers kopte raak uit een hoekschop.

De cijfers van FC Twente
De cijfers van FC TwenteFlashshare

Hoop

Alle hoop verdween direct aan het begin van de tweede helft, toen Mathias Kjølø balverlies leed en Kounfolo Yeo nu wel doel trof: 1-3. FC Twente richtte zich via Alec Van Hoorenbeeck, die net als Hilgers met zijn hoofd scoorde uit een corner, in de 64e minuut nog een keer op en had nog twee doelpunten nodig om een verlenging af te dwingen.

Unnerstall redde de thuisploeg een kwartier voor tijd toen hij, na hands van Vlap, een strafschop redde. Het slotoffensief van Twente leverde de 3-3 van invaller Sem Steijn op, maar in de acht toegevoegde minuten blessuretijd viel de winnende treffer niet meer.