FC Twente verliest in Oostenrijk, maar behoudt perspectief voor return

Dorgeles Nene en Alec van Hoorenbeeck strijden om de bal
Dorgeles Nene en Alec van Hoorenbeeck strijden om de balEXPA/JFK / APA / AFP
FC Twente heeft het heenduel in het Champions League-tweeluik met Red Bull Salzburg verloren. De Oostenrijkers, onder leiding van Pep Lijnders, wonnen in eigen huis met 2-1 van de Tukkers.

Twente begon de wedstrijd achterin met het centrale duo van Alec van Hoorenbeeck en Mees Hilgers nadat aanvoerder Robin Pröpper verleden week een transfer naar het Schotse Rangers afrondde. Voorin begon Ricky van Wolfswinkel met de aanvoerdersband om zijn arm. Mees Steijn, Mithcell van Bergen en Daan Rots speelden op het aanvallende middenveld. Michal Sadilek ontbrak bij Twente wegens een blessure die de Tsjech ook uit het EK hield.

Spaarzame kansen

Red Bull Salzburg domineerde veel van de wedstrijd en gaf Twente weinig mogelijkheden. Pas veel later in de wedstrijd, in de laatste tien minuten, kwam Twente meer uit hun schulp na enkele spaarzame kansen, waaronder één grote voor Sam Lammers, te hebben gecreeërd.

De Deen Maurits Kjaergaard was tweemaal trefzeker voor de thuisploeg. De eerste goal viel na een corner, waarvan Kjaergaard de afvallende bal met een verraderlijke stuit achter Lars Unnerstall schoot. In de 85e minuut schoot Kjaergaard de tweede erin na een fout van Anass Salah-Eddine en leek het perspectief voor Twente verdwenen.

Michel Vlap redde echter laat nog het hachje van Twente door een vrije trap achter voormalig Heracles-sluitpost Janis Blaswich te schieten. Volgende week dinsdag wordt de return in de Grolsch Veste gespeeld.