Feyenoord na één helft al op onoverbrugbare achterstand tegen Bayer 04 Leverkusen

Bijgewerkt
Bayer 04 Leverkusen sloeg in de eerste helft viermaal toe en deed de clubnaam eer aan
Bayer 04 Leverkusen sloeg in de eerste helft viermaal toe en deed de clubnaam eer aanProfimedia / Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial
Feyenoord is de UEFA Champions League begonnen met een forse nederlaag tegen de Duitse landskampioen Bayer Leverkusen. De 0-4 ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand in het voordeel van de bezoekers. Daarmee is er sprake van een valse start voor de ploeg van Brian Priske.

Florian Wirtz maakte al in de vijfde minuut het openingsdoelpunt toen Ramiz Zerrouki balverlies leed en de middenvelder van Leverkusen op aangeven van Robert Andrich de 0-1 kon aantekenen. Zerrouki zag in de negende minuut een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Na een halfuur was het Jeremie Frimpong die in de rol van aangever fungeerde voor Alejandro Grimaldo die voor 0-2 zorgde. Zes minuten later was er opnieuw een assist voor de Nederlander Frimpong, die nu Wirtz in de gelegenheid stelde zijn tweede treffer van de avond te laten aantekenen.

Afgekeurde goal

Op slag van rust werd de achterstand voor Feyenoord nagenoeg onoverbrugbaar. Een kopbal van Edmond Tapsoba werd via Timon Wellenreuther tot de 0-4 gepromoveerd. Zo stond er een marge van vier treffers op de borden in een uitverkochte Kuip. Met ruim een kwartier op de klok leek invaller Ayase Ueda een eretreffer te maken, maar in de aanloop naar het doelpunt was het sprake van buitenspel, dus ging ook deze keer het bescheiden feestje niet door.

In het restant van de wedstrijd bleef Feyenoord een recordnederlaag bespaard. Ooit verloren de Rotterdammers met 5-0 van Real Madrid in het Europese miljoenenbal. Een andere kleine morele overwinning voor de Feyenoord-fans was het afschaffen van de ‘huddle’ na afloop, de grote kring van spelers en stafleden op het veld. Die was door trainer Brian Priske de avond tevoren afgeschaft na kritiek vanuit de achterban. Feyenoord verloor slechts één van de voorgaande achttien Europese thuisduels, maar was deze keer kansloos.