Frenkie de Jong mag bij rentree meegenieten van ruime zege FC Barcelona

Frenkie de Jong maakte een kwartier voor tijd zijn opwachting als invaller
Frenkie de Jong maakte een kwartier voor tijd zijn opwachting als invallerANP/EPA/ALEJANDRO GARCIA
Frenkie de Jong heeft mee kunnen delen in de vreugde rond de 5-0-overwinning van Barcelona in de Champions League op Young Boys. De Oranje-international viel in de 75e minuut in en kreeg zo zijn eerste speelminuten na een enkelblessure die hem onder meer het EK kostte. De Jong speelde zijn laatste wedstrijd op 22 april en mocht nu bij een 4-0-voorsprong het veld in.

Barcelona kwam al in de 8e minuut op voorsprong. Robert Lewandowski schoot van dichtbij raak op aangeven van Raphinha. De Braziliaanse aangever zorgde zelf in de 34e minuut voor een marge van twee treffers. Uit een vrije trap van Pedri kopte niet veel later Iñigo Martínez de 3-0 binnen.

Na rust maakte Lewandowski zijn tweede, waarna De Jong een kwartier voor tijd zijn rentree maakte. Hij zag hoe Mohamed Ali Camara met een eigen doelpunt voor de 5-0-eindstand zorgde.

Barcelona, dat zaterdag bij Osasuna in Pamplona de eerste nederlaag leed in de competitie, herstelde zich zo van het verlies in de openingsronde bij AS Monaco (2-1).