Gretige CL-topschutter Kane aast op eerste hoofdprijs uit zijn carrière

Harry Kane viert zijn treffer tegen Real Madrid
Harry Kane viert zijn treffer tegen Real MadridAFP
Harry Kane zegt dat Bayern München zijn jacht op de eerste grote trofee van zijn carrière voortzet, nadat hij zijn achtste Champions League-doelpunt van dit seizoen maakte in het 2-2 gelijkspel met Real Madrid in de eerste halve finale.

Vinicius Jr scoorde in de 24e minuut om Real in de eerste helft op voorsprong te zetten, maar de gastheren scoorden twee keer in vier minuten aan het begin van de tweede helft door een treffer van Leroy Sané en een penalty van Kane, voordat de strafschop van Vinicius Bayern dinsdag op een 2-2 gelijkspel hield. De Engelse spits, die vorig jaar augustus voor ongeveer 95 miljoen euro overstapte van Tottenham Hotspur naar Bayern, maakte dit seizoen zijn 43e doelpunt in zijn 43e wedstrijd voor de Duitse ploeg.

Vele jaren

Bayer Leverkusen maakte een einde aan Bayerns reeks van 11 opeenvolgende Bundesliga-titels en der Rekordmeister werd uitgeschakeld in de Duitse beker, maar ondanks deze tegenslagen maakt Bayern nog steeds kans op de Champions League. "Alles waar we dit jaar voor vechten, zit in deze competitie", vertelde Kane aan verslaggevers. "Het zal zwaar worden. We moeten vol overtuiging naar Bernabeu gaan voor de returnwedstrijd.''

Het recente carrièreverloop van Harry Kane
Het recente carrièreverloop van Harry KaneFlashsha.re

"Dit zijn de grote wedstrijden. De sfeer was ongelooflijk. Dit is precies waarom ik hier ben gekomen. Ik wil in deze grote wedstrijden spelen, deze grote momenten. Ik ben hier voor vele jaren, niet voor één seizoen. Natuurlijk was aan het begin van het seizoen de verwachting om trofeeën te winnen. De Champions League is de grootste. Als we die op de een of andere manier kunnen bemachtigen, zou het een geweldig seizoen zijn."

Bayern reist op 8 mei naar Madrid voor de return en gaat zaterdag in de Bundesliga op bezoek bij VfB Stuttgart.