Hoofdrol Simons bij zege RB Leipzig op Rode Ster, Man City wint in Zwitserland

Xavi Simons scoorde en had een assist
Xavi Simons scoorde en had een assistANP
Mede dankzij Xavi Simons heeft RB Leipzig zijn tweede zege in de Champions League geboekt. De Oranje-international tekende voor een doelpunt en een assist tijdens een 3-1-overwinning op Rode Ster Belgrado. In dezelfde groep won Manchester City met 3-1 bij Young Boys.

Manchester City gaat na drie wedstrijden aan de leiding in de poule met 9 punten, 3 punten meer dan Leipzig. Young Boys en Rode Ster hebben allebei 1 punt.

Leipzig kwam tegen Rode Ster in de 12e minuut op een 1-0-voorsprong. Op aangeven van Simons schoot David Raum raak. Simons verdubbelde na een klein uur de voorsprong met een fraai schot van afstand in de bovenhoek, 2-0. Het was de eerste treffer in de Champions League voor de middenvelder. Marko Stamenic deed nog wat terug namens Rode Ster, maar Dani Olmo maakte vervolgens de 3-1 na een scrimmage.

Erling Haaland

Manchester City opende in Zwitserland de score tegen Young Boys via Manuel Akanji. De Zwitserse verdediger van de Engelse ploeg werkte na rust een rebound binnen, nadat Rúben Dias de lat had geraakt. Meschack Elia maakte met een mooie boogbal de 1-1, maar Erling Haaland bezorgde City alsnog de zege. De spits benutte een penalty, waarna hij vlak voor tijd de eindstand op het bord zette, 1-3.