Italiaanse pers bekritiseert Gil Manzano: 'Veel te inconsequent'

Gil Manzano luistert naar de protesten van Mike Maignan
Gil Manzano luistert naar de protesten van Mike MaignanGABRIEL BOUYS / AFP
De Spaanse scheidsrechter had de leiding over het eerste deel van de halve finale van de Champions League, een Milanese derby die werd gewonnen door de bezoekers. Na een spectaculaire eerste helft won Inter met 2-0 van AC Milan. De scheidsrechter viel volgens Italiaanse media door de mand.

Jesús Gil Manzano (39) had woensdagavond de leiding over de Milaanse derby. Vanaf de eerste minuten was het een spektakelstuk, waarbij Inter een uitstekende prestatie leverde en met één been in de finale staat door met 2-0 te winnen.

Niet de avond van de scheidsrechter

De scheidsrechter had niet de beste avond, vooral toen hij een hele makkelijke penalty gaf in het voordeel van Inter. De Argentijnse spits Lautaro Martinez ging makkelijk naar de grond. Gekukkig voor de Spaanse arbiter greep de VAR in: geen penalty was daarna het oordeel. De nu vierde geplaatste ploeg in de Serie A stond toen al met 2-0 voor en had enkele duidelijke kansen gehad om er 3-0 van te maken.

Milan-coach Stefano Pioli hekelde de "dubbele moraal" van Gil Manzano. Ook de twee belangrijkste Italiaanse kranten waren uitgesproken in hun verslagen en analyses. Volgens Corriere dello Sport was hij "te toegeeflijk" in "de belangrijkste wedstrijd van zijn carrière". Dit medium, dat hem een voldoende geeft, verzuimt ook te vermelden dat onder meer Théo Hernández en Denzel Dumfries tot twee gele kaarten hadden verdiend. Zij gingen vrijuit.

Gazzeta dello Sport gaf een 5,5, maar merkte op dat sommige beoordelingen "inconsistent" waren. Natuurlijk focussen ze op de onterecht toegekende penalty en andere minder belangrijke acties. Ze vinden ook dat hij een paar kaarten meer had moeten tonen. Hij had 46 minuten nodig om de eerste te tonen (aan Krunic en Mkhitaryan op vrijwel hetzelfde moment) en in totaal niet meer dan drie ( Tomori was de derde).

Bekijk alle statistieken van de wedstrijd via Flashscore.