Juve vecht zich in Leipzig met tien man in onstuimige wedstrijd naar spectaculaire zege

Conceicao scoorde de winnende
Conceicao scoorde de winnendeUlrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Een prachtig solodoelpunt van Francisco Conceicao met nog acht minuten te spelen heeft Juventus, dat geruime tijd met tien man speelde, woensdag een 3-2 overwinning opgeleverd bij RB Leipzig in een onstuimige wedstrijd.

Juventus raakte in de eerste 12 minuten door blessures twee spelers kwijt, onder wie aanvoerder Gleison Bremer. Ze kwamen twee keer op achterstand door doelpunten van Benjamin Sesko en maakten twee keer gelijk via Dusan Vlahovic, waarvan de tweede een wonderschone uithaal van ver buiten het strafschopgebied.

De bezoekers kwamen na 59 minuten met 10 man te staan toen doelman Michele Di Gregorio buiten het strafschopgebied de bal aanraakte, maar de Italianen bleven aanvallen tot Conceicao door het hart van de Leipzig-defensie dribbelde en de bal binnenschoot.

De overwinning houdt de ongeslagen start van Juventus in alle competities onder Thiago Motta in leven en zorgt voor twee uit twee in de Champions League.

'Veel passie'

Nicolo Fagioli van Juventus prees de tweede helft van zijn ploeg en vertelde aan Amazon Prime: “In de tweede helft maakten we er meteen 1-1 van. We stonden constant op scherp en we speelden een prachtige wedstrijd met veel passie." Op de vraag of hij zijn beste wedstrijd voor Juventus had gespeeld, waar hij al sinds zijn jeugd voor uitkomt, zei Fagioli: “Waarschijnlijk - maar dit is nog maar het begin.”

De middenvelder van Leipzig, Nicolas Siewald, had moeite om zijn teleurstelling te verbergen. “We speelden vandaag tegen een topteam,” zei hij. “Als we onze kansen beter hadden benut, hadden we gewonnen.”

Weinig tegendoelpunten

Juventus reisde naar Duitsland zonder een competitiedoelpunt tegen te krijgen dit seizoen. De enige keer dat hun verdediging werd gekraakt was de late treffer van PSV in hun 3-1 nederlaag twee weken geleden. De ambities kregen al vroeg een knauw te verwerken toen aanvoerder Bremer en spits Nicolas Gonzalez binnen het eerste kwartier geblesseerd uitvielen.

De blessure van Bremer zag er bijzonder verontrustend uit voor de bezoekers: de Braziliaan hield zijn been vast voordat hij van het veld werd geholpen na een botsing met Lois Openda. Juventus kwam aanvankelijk sterk uit de startblokken en hun beste kans ontstond in de 30e minuut, maar de misser zou ze blijven achtervolgen.

Counter

Fagioli knalde een schot op doel en Vlahovic raakte de bal maar kon Peter Gulacsi net niet helemaal misleiden, die de bal onderschepte en daarmee een counter van Leipzig inleidde. Gulacsi vond David Raum die de bal naar Openda speelde, waarna de Belg hetzelfde deed en Sesko uitkoos. De 1,95 meter lange Sloveen controleerde de bal knap, liet hem stuiteren en schoot vervolgens via de onderkant van de lat binnen.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Met een achterstand en de behoefte aan een gelijkmaker, drong Juventus aan en maakte vroeg in de tweede helft gelijk. Vlahovic reageerde scherp op een lage voorzet van Andrea Cambiaso en schoot de bal langs een kansloze Gulacsi. Juventus werd vervolgens gereduceerd tot 10 man en kwam opnieuw op achterstand in een bizarre periode van zes minuten.

Rood en een strafschop

Di Gregorio kreeg rood na een VAR-beoordeling voor een overtreding buiten het strafschopgebied, voordat Leipzig een penalty kreeg, dit keer voor een handsbal in het strafschopgebied. Sesko schoot raak, maar vijf minuten later nam de wedstrijd een nieuwe wending toen Vlahovic een ongelooflijk schot van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek krulde. Conceicao's solo-actie zette Juventus op voorsprong en ze hielden stand ondanks een golf van aanvallen van Leipzig in negen minuten blessuretijd.

Leipzig heeft nu, ondanks een goede wedstrijd, twee van de twee wedstrijden in de Champions League verloren.