Champions League: PSV rekent af met vloek, United geeft zege uit handen en verliest

Luuk de Jong is de grote man met zijn doelpunt tegen Lens
Luuk de Jong is de grote man met zijn doelpunt tegen LensAFP
PSV heeft voor het eerst sinds 2015 gewonnen in het eindtoernooi van de Champions League. Lens werd met 1-0 verslagen. Arsenal won in dezelfde poule van Sevilla. Manchester United ging met tien man onderuit en Bayern München had het heel moeilijk. Lees alles terug onze blog!

18.45 uur

Napoli 1 - 1 Union Berlin

Sheraldo Becker kwam met het eerst schot tussen de palen. De Surinaamse Nederlander kreeg aan de rechterkant wat ruimte, maar de hoek was te lastig en buiten dat had hij geen hulp van teamgenoten. Hij besloot dan maar te schieten, maar het werd een rolletje in de handen van de keeper. Na een kwartier staken de fans van Union enorm veel knalvuurwerk had, maar werd de wedstrijd niet stilgelegd. Piotr Zielinski kreeg een minuut later een grote kans op de vijf meter. De keeper van Union was alleen al zover uit zijn doel, dat de middenvelder de bal er niet langs kreeg en het moest doen met een corner. Daar kwam geen gevaar uit. Na 24 minuten kreeg Napoli de grootste kans. Verdediger Natan kopte een voorzet vanaf de rechterkant op de paal. Na een dik halfuur dacht Napoli, dat steeds beter werd, op voorsprong te komen door Frank Anguissa. Hij kreeg de bal doorgekopt, maar in de assists werd volop geduwd. Danny Makkelie keurde de goal, na het bekijken van de beelden, af. Zes minuten later scoorde Napoli alsnog. Mario Rui gaf de bal hard voor vanaf de linkerkant en via een been van een speler van Union kreeg Matteo Politano de bal tegen de borst en vloog die in het net: 1-0. Union kreeg nog één kans met een vrije trap. Josip Juranovic schoot de bal op de paal van een meter of 20 in de laatste seconde van de eerste helft.

Politano viert zijn doelpunt
Politano viert zijn doelpuntAFP

Na rust kwam Napoli veel in de aanval, maar was het Union dat scoorde. Becker kreeg de bal van collegaspits David Datro Fofana. Hij speelde de bal terug op Becker die vrij kon inschieten, maar de handen Alex Meret trof. De bal belandde in de rebound weer bij Fofana in de voeten en hij werkte simpel binnen. Zo stond het uit het niets 1-1. Drie minuten later kreeg Becker de bal van links aangespeeld door Jerome Roussillon, maar werkte de bal via een tegenstander net naast. Napoli leek onmachtig in de volgende fase en kwam niet tot kansen. Union kreeg vanaf de zestien nog een schotkans via invaller Christopher Trimmel. Maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de keeper. Tien minuten voor tijd kreeg Amir Rhamari een kans uit een corner, maar zijn kopbal vloog over. Khvicha Kvaratskhelia kwam in de tegenstoot door aan de linkerkant, trok naar binnen en schoot op doel. Het werd een rollertje en daar waren zijn teamgenoten, waaronder Giacomo Raspadori zeker niet blij mee. Kvaratskhelia kreeg de laatste kans in de blessuretijd. Hij kreeg de bal ineens voor de voeten, maar schoot uit de draai op de keeper.

Real Sociedad 3 - 1 Benfica

Sociedad was niet te houden de eerste helft. Al na zes minuten kwamen de blauw-witten op voorsprong. Aihen Muñoz kreeg de bal na een afgeketste voorzet voor de voeten en wilde vanaf de linkerkant van de zestien uithalen, maar zijn mislukte schot bleek een goede voorzet voor de bij tweede paal vrijstaande Mikel Merino. Hij kopte de bal voor het lege doel binnen.

Vijf minuten later ging Florentino Luis in de fout door de bal slecht terug te spelen. Mikel Oyarzabal profiteerd een schoof de bal achter de keeper. Florentino kreeg ook nog geel en werd na 20 minuten uit zijn lijden verlost en gewisseld. Merino had toen de 3-0 al gemaakt, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 21e minuut werd het alsnog 3-0. Merino dit keer wel met de assist, al is de goal eigenlijk volledig op het konto van Ander Barrenetxea. Hij ging van links naar binnen en schoot geweldig raak in de verre bovenhoek. Een vierde goal bleef Benfica in de 26e minuut bespaard. Oyarzabal versierde een penalty, maar Brais Mendez schoot de bal op de paal. Verder leed werd de Portugezen in de eerste helft bespaard.

In de tweede helft deed Sociedad flink gas terug en geef ze eens ongelijk. Net na rust werd het zelfs 3-1. Rafa Silva kreeg de bal van Nicolas Otamendi en kon voor een leeg doel binnentikken. Benfica kon alleen niet doodrukken en heeft de wedstrijd nooit spannend gemaakt. Sociedad raakte na dik een uur nog de paal, maar meer kansen dan dat waren er eigenlijk niet in de tweede helft. Sociedad heeft daardoor tien punten en staat bovenaan, Benfica blijft op 0 punten.

Statistieken Sociedad-Benfica
Statistieken Sociedad-BenficaFlashscore

21.00 uur

Arsenal 2 - 0 Sevilla

Arsenal had al na één minuut op voorsprong moeten komen. Uit een corner stond Kai Havertz he-le-maal vrij bij de tweede paal, maar kopte een grote kans naast. Na een dik kwartier kreeg Bukayo Saka een vrije trap op een gevaarlijke positie, maar schoot de bal van een dikke 20 meter hoog over het doel. Na een halfuur was het raak voor Arsenal, dat al vijf keer had geschoten. Saka had de bal in de zestien aan de rechterkant en gaf de bal goed voor aan Leandro Trossard. Hij tikte eenvoudig binnen en maakte de 1-0.

Arsenal viert de 1-0
Arsenal viert de 1-0AFP

Havertz kreeg weer in de beginminuten een opgelegde kans. Op de linkerkant van de zestien kreeg hij de bal aangespeeld, maar de Duitser schoot wild over. Diezelfde Havertz kreeg een paar minuten later zijn derde kans van de wedstrijd. Hij had de bal aan de rechterkant van de zestien, kwam naar binnen en zocht de verre hoek. Zijn schot was niet zuiver genoeg en ging net naast. Arsenal was veel beter en beloonde zichzelf na 63 minuten spelen. Saka kapte fantastisch naar binnen over rechts en schoot de bal in de verre hoek achter Marko Dmitrovic. Verder gebeurde er weinig en bleef het 2-0.

Statistieken Arsenal-Sevilla
Statistieken Arsenal-SevillaFlashscore

Bayern München 2 - 1 Galatasaray

Mauro Icardi kreeg in de tweede minuut een geweldige kans. Hij werd één op één gestuurd met Manuel Neuer, die hij probeerde te chippen. Neuer pakte de bal en maakte maar even duidelijk dat hij dat niet moest doen. Bayern werd beter en beter en begon met kansen krijgen. Leroy Sané stond op een goede positie om uit te halen, maar schoot net buiten de zestien naast. Verder vielen de Duitsers tegen en gingen de teams met 0-0 de kleedkamer in.

Bayern kreeg via Harry Kane gelijk een grote kans, maar hij kon bij de tweede paal niet inglijden. Hij raakte de paal en zo bleef het 0-0. Tien minuten voor tijd dacht Bayern op voorsprong te komen. Joshua Kimmich nam de vrije trap, die Kane inkopte. Maar na ingreep van de VAR werd de goal alsnog goedgekeurd en dus kwamen de Duitse kampioenen op 1-0. Dat was een hele opluchting, want ze hadden wederom een enorme kluif aan het stugge Galatasaray. Vijf minuten later werd de wedstrijd beslist door Kane. Hij kreeg een perfecte voorzet uit een vlot lopende aanval van Matys Tel en schoof bij de tweede paal binnen. Galatasaray scoorde nog wel de aansluitingstreffer via Cedric Bakambu, maar het bleef uiteindelijk bij 2-1.

FC Kopenhagen 4 - 3 Manchester United

Manchester United kwam al na drie minuten op voorsprong. Kind van Kopenhagen scoorde de spits Rasmus Hojland en maakte zijn vierde Champions League-treffer. Aaron Wan-Bissaka gaf de bal geweldig aan Scott McTominay over rechter. Hij gaf de bal strak voor en de spits kon binnentikken: 0-1. Hojlund maakte er ook 0-2 van. Uit een counter was Alejandro Garnacho er vandoor en ging op Kamill Grabara af. De keeper stopte de inzet nog, maar de rebound was voor de Deen. Net voor rust kreeg Marcus Rashford een rode kaart. Nadat de VAR had ingegrepen werd hij van het veld gestuurd, omdat hij op de enkel van een Kopenhagen-speler stond. Er zat geen opzet in en daarom was het een belachelijke beslissing. Dat had gelijk gevolgen voor de ploeg van Erik ten Hag, want Kopenhagen scoorde gelijk. Mohammed Elyounoussi kreeg de bal van dichtbij van Diogo Goncalves en schoof binnen.

Kopenhagen scoort de 1-2
Kopenhagen scoort de 1-2AFP

Er kwamen 13 minuten bij in de eerste helft en daarin kreeg Kopenhagen een penalty door een handsbal van Harry Maguire. Goncalves maakte nu zelf de goal en maakte zo de 2-2.

Manchester United en Kopenhagen begonnen veel later aan de tweede helft door die 13 minuten blessuretijd. Diogo Dalot kreeg de eerste kans in het tweede bedrijf, maar schoot vanaf de linkerkant in het zijnet. In de 68e minuut kreeg United ook een penalty. Maguire kopte nu zelf op een arm en verdiende zo een pingel terug. Bruno Fernandes mocht aanleggen en faalde niet en schoot keihard in de kruising: 2-3 met tien man. Toch United de voorsprong niet vasthouden, want na 83 minuten kwam Kopenhagen op gelijke hoogte. Lukas Lerager frommelde de bal binnen uit een voorzet van Rasmus Falk. Nog geen vijf minuten later kwam Kopenhagen nog op voorsprong ook. De 17-jarige clubtopscoorder Roony Bardghji knalde op de penaltystip de bal uit een volley mooi in de hoek achter André Onana. 4-3 werd uiteindelijk ook de eindstand.

Doelpuntenmakers Kopenhagen-Manchester United
Doelpuntenmakers Kopenhagen-Manchester UnitedFlashscore

PSV 1 - 0 Lens

PSV moest even inkomen, want in de eerste 12 minuten gebeurde er nog niks. Maar toen was daar Luuk de Jong die met het hoofd de 1-0 maakte. Johan Bakayoko kwam naar binnen op rechts en gaf met links geweldig voor. De spits kopte, zo eenvoudig als het weer leek, de bal over de keeper heen en via de onderkant van de lat in het doel. De Eindhovenaren controleerden daarna en kregen tien minuten voor tijd weer een klein kansje. Sergino Dest speelde op links zijn man uit, kwam naar binnen en schoot op doel. Het was echter geen lastige bal voor de keeper, waardoor het 1-0 bleef. Het regende gele kaarten in de eerste helft. Lens kreeg er vier in de laatste drie minuten, ook Hirving Lozano ontving de gele prent aan de kant van PSV.

Vijf minuten na rust kreeg PSV de eerste kans via Lozano. Hij waagde een poging van verre afstand, maar schoot hoog over. Lozano kreeg op het uur wederom een kans. Hij sneed naar binnen en kon afwerken, maar oog in oog richtte hij precies op de doelman en miste zo een grote kans. In de omschakeling was Lens gevaarlijk via Salis Abdul Samed, maar zijn schot belandde op het hoofd van De Jong. De gele kaarten bleven stromen, zo had Lens op driekwart wedstrijd al zes stuks, PSV had er twee. Lens kreeg na 69 minuten weer een kans uit een vrije trap op een goede positie. Invaller Angelo Fulgini schoot op de vuisten van Walter Benitez. Bakayoko kwam na 73 minuten ook maar weer eens naar binnen en vuurde met zijn linker richting doel. Waar die in Frankrijk nog raak schoot, ging deze bal ver naast. Lozano kreeg wederom een kans in de 86e minuut. Hij ging voor eigen succes, waar Bakayoko helemaal vrij stond. De Mexicaan stuitte op de keeper en kreeg slechts een corner. Het kwam hem bijna duur te staan, want in de tegenstoot schoot Lens via Morgan Guilavogui op de paal. PSV bleef wankelen, want een minuut later haalde Malik Tillman de bal van de lijn uit een corner. Guilavogui, die zojuist de paal raakte, kreeg in blessuretijd een tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten. PSV overleefde de storm en won sinds 2015 weer eens een wedstrijd in de Champions League.

RB Salzburg 0 - 1 Inter

Inter begon slecht aan de wedstrijd en liet de Oostenrijkers komen. Salzburg kon alleen niet profiteren en kwam ook nauwelijks tot kansen. Inter nam het na een halfuur over en kreeg via verdediger Alessandro Bastoni de beste kans tot dusver. Hij kopte een vrije trap van Hakan Calhanoglu naast. Meer kansen kwamen er niet en dus stond het 0-0 bij rust.

Calhanoglu kreeg een grote kans in de tweede helft. Een vrije trap van een meter of 20 werd vanaf rechts in een keer op doel geschoten, mar Alexander Schlager liet zich niet verrassen. Galatasaray bleef ook in de tweede helft druk zetten en dachten op het uur op 0-1 te komen. Lucas Torreira werkte binnen, maar Icardi stond daarvoor al buitenspel. En dus konden de vele Turken die in het stadion zaten toch niet juichen. Inter kreeg op driekwart wedstrijd een grote kans uit een hoekschop. Marcus Thuram kreeg de bal bij de tweede paal, maar kon vrij voor de goal niet raak koppen. Invaller Kristjan Asllani schoot niet veel later van een meter of 20 richting doel, maar Schlager hield de bal met moeite tegen. Inter was beter in deze fase, maar wist dus niet te scoren. Inter kreeg vijf minuten voor tijd de opgelegde kans om te scoren. Door een handsbal mocht Lautaro Martinez een penalty nemen. Hij faalde niet en schoot de bal in de linkerhoek voor de 0-1 voorsprong. 0-1 was ook de eindstand.

Lautaro Martinez scoort de winnende
Lautaro Martinez scoort de winnendeAFP

Real Madrid 3 - 0 Braga

Na vier minuten kreeg Braga een penalty, want Lucas Vasquez hield vast in de zestien. Enorm domme overtreding. Het cadeautje werd alleen niet uitgepakt, want Álvaro Djaló stuitte op Andriy Lunin. Brahim Diaz dacht de 1-0 gemaakt te hebben uit een afgevallen bal, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Vinicius Jr. maakte namelijk een overtreding en dus ging de treffer niet door. Na een goede fase van de Portugezen namen de Spanjaarden het over. En dat resulteerde in de 1-0. Rodrygo gaf de bal op links terug voor aan Diaz, die nu wel een geldige goal maakte. Dat wilde weten ook door een VAR gebaar te tonen tijdens het juichen. 1-0 was ook de ruststand.

Tien minuten na rust kreeg Diaz wederom een grote kans. Hij kwam oog in oog met de keeper, maar schoot daar tegen aan. Ook in de nastoot wist hij het net niet te vinden. Even later scoorde Vinicius wel. Hij kreeg de bal vanaf rechts aangespeeld, kapte een tegenstander in de zestien uit en zette de keeper op het verkeerde been: 2-0. Op het uur werd het ook 3-0 door een geweldige treffer van Rodrygo. Hij kreeg de bal van zijn landgenoot Vinicius en stifte fantastisch binnen. Wedstrijd beslist. Het werd open huis bij Braga, waardoor Rodrygo een paar minuten weer kon aanleggen voor een goal, maar dit keer trof hij het zijnet. Verder kreeg Real amper kansen en bleef het 3-0.