Champions League: Kopenhagen naar knock-out, Manchester United loopt alles mis

Lukas Lerager viert zijn doelpunt
Lukas Lerager viert zijn doelpuntProfimedia
De eerste avond van de laatste speeldag in de groepsfase van de Champions League zit erop. PSV deelde de punten met Arsenal, maar speelde heel behoorlijk. In de 21.00 uur wedstrijden verloor Manchester United van Bayern München en gaf het alles uit handen. Kopenhagen ging door naar de knock-out door een overwinning op Galatasaray. Lees in de blog alles terug!

18.45 uur

PSV 1 - 1 Arsenal

PSV kreeg na zes minuten een hele grote kans. Patrick van Aanholt, die vanaf het middenveld mocht beginnen, kwam één op één met Aaron Ramsdale. Al vallend schoot hij de bal tegen de keeper aan en ook Ricardo Pepi kon de bal van dichtbij niet inschieten. Uit een corner die volgde kopte Armando Obispo naast. Hij kon voor het eerst sinds maart spelen, hij stond lang buitenspel met een blessure. Tien minuten later kwam de tweede grote kans voor de thuisploeg. Teze zette voor vanaf rechts en Yorbe Vertessen knikte de bal goed, maar helaas tegen de paal. Zo kwam Arsenal, dat ook met veel wijzigingen aantrad, goed weg in het eerste halfuur. Nog geen vijf minuten later kwam Johan Bakayoko door aan de linkerkant. Hij kapte naar binnen schoot richting doel, maar zijn harde knal ging een metertje naast. Mohammed Elneny had de eerste kans namens de Engels op het halfuur. Hij schoot van afstand richting de goal van Walter Benitez, maar raakte de buitenkant van de paal.

Vijf minuten voor de rust kwam Arsenal tegen de verhouding in op voorsprong. Eddie Nketiah kreeg de bal op de zestien aangespeeld en schoof de bal in de lange, rechterhoek: 0-1. Bakayoko kreeg de laatste kans van de eerste helft. Hij kwam wederom vanaf links naar binnen. Dit keer schoot hij laag, maar daar kon Ramsdale de bal uit de hoek tikken. De ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-1 stand.

Net na rust werd het al snel gelijk. Vertessen kreeg de bal aan de linkerkant van de zestien en krulde mooi raak in de verre hoek. Dit keer via de goede kant van de paal en daardoor stond het vijf munuten na de pauze 1-1.

Nketiah kreeg in de tweede helft op het uur weer een grote kans. Uit een voorzet van rechts kreeg hij de bal bij de tweede paal per ongeluk tegen zijn knie en ging de bal naast. Ismael Saibari was de volgende die de paal raakte. In een duel met de ingevallen Declan Rice, die hij handig wegzette, schoot hij de bal uit de draai aan de linkerkant van de zestien tegen de binnenkant van de paal. Maar de bal ging dus niet in het doel. Tien minuten voor tijd kopte Gabriel binnen uit een vrije trap van Martin Odegaard. Benitez was veel te laat, maar had geluk dat er voor buitenspel werd afgefloten. Guus Til had de kans om de wedstrijd te beslissen in de laatste minuut. Pepi stond naast hem, maar de invaller ging voor eigen succes en schoot voorlangs. Leandro Trossard kreeg in de blessuretijd de laatste kans, maar schoot van dichtbij tegen Benitez aan. Zo eindigde het in 1-1.

Statistieken PSV-Arsenal
Statistieken PSV-ArsenalFlashscore

RC Lens 2 - 1 Sevilla

Sevilla was in de eerste helft veruit de beste van de twee. Zij waren ook degene die moesten winnen, Lens had aan een punt genoeg. De grootste kans kwam van Ivan Rakitic. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien, maar schoot over. Met een fors veldoverwicht (63 procent balbezit) en twee doelpogingen lukte het echter niet op het scorebord te komen. Lens kreeg eigenlijk geen kans en dus was 0-0 de ruststand.

Op het uur kreeg Lens een strafschop. Przemyslaw Frankowski faalde niet en schoot raak voor 1-0. Veel meer gevaar stichtte Lens niet, maar de Spanjaarden lieten ook lang op zich wachten. Tot tien minuten voor tijd toen ook Sevilla een penalty kreeg. Sergio Ramos scoorde en trok de stand weer gelijk. Een slofoffensief bleef uit en uit de counter werd het zelfs nog 2-1. Angelo Fulgini scoorde in de 96e minuut en zo won Lens met 2-1 de wedstrijd. Zo hielden de Fransen de derde plek en gaan ze de Europa League.

Doelpuntenmakers Lens-Sevilla
Doelpuntenmakers Lens-SevillaFlashscore

21.00 uur

Union Berlin 2 - 3 Real Madrid

Union kreeg de eerste grote via Kevin Behrens. Na een heel knullig uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de aanvaller. Hij schoot hoog in, maar Kepa redde op de doellijn. Jude Bellingham kreeg een één op één kans in de elfde minuut. Hij stuitte op de keeper, waardoor het nog 0-0 bleef. Na een kwartier kwam Fran Garcia door aan de linkerkant en gaf de bal goed voor aan Joselu, die vol tegen de lat knikte. Joselu kreeg net voor rust nog een grote kans. Op de rand van de zestien kon hij vrij inschieten, maar hij schoot wild naast. Een minuut later kreeg Real Madrid een penalty. Luka Modric ging achter de bal staan, maar miste. Real kreeg de deksel op de neus, want Union scoorde nog in de blessuretijd. Kevin Volland profiteerde van geklungel van David Alaba en schoot binnen.

Real Madrid drong gelijk aan begin tweede helft. Een afgevallen bal kwam op de zestien voor de voeten van Lucas Vasquez. Met een karatetrap schoot hij de bal tegen Frederik Ronnow aan, die wederom de bal uit het doel haalde. Niet veel later was Ronnow weer de sta in de weg voor Madrid. Rodrygo kopte van dichtbij op doel, maar kopte tegen de keeper. Na een uur maakte Joselu de dik en dik verdiende gelijkmaker. Rodrygo legde de bal bij de tweede paal neer en de spits won het kopduel om de 1-1 op het scorebord te zetten. Joselu scoorde ook de 1-2 twintig minuten voor tijd. Modric stuurde met een schitterde steekpass Garcia weg. Hij gaf de bal voor bij de eerste paal, waar de spits weer met het hoofd scoorde.

Vijf minuten voor tijd kwam Union langszij. Invaller Alex Kral schoot een afvallende bal op de zestien hard en laag binnen in de linkerhoek. Als ze nog een keer zouden scoren, dan was Europa League alsnog binnen. Maar zover kwam het niet. Daniel Ceballos scoorde de 2-3 nog en maakte aan alle onzekerheid een einde. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien van Jude Bellingham en schoot in de verre hoek raak.

Doelpuntenmakers Union Berlin-Real Madrid
Doelpuntenmakers Union Berlin-Real MadridFlashscore

FC Kopenhagen 1 - 0 Galatasaray

Kopenhagen kreeg voor de eigen witte muur de eerste kans. Mohamed Elyounoussi gaf de bal op rechts aan Peter Ankersen, maar die schoot de bal voorlangs na zeven minuten. Verder wachtte beide ploegen af. Er was eerder angst voor een tegendoelpunt, dan dat er een doelpunt gezocht werd. Het resulteerde in een 0-0 ruststand.

Kopenhagen kwam dik tien minuten na de rust op voorsprong. Elias Achouri kreeg de bal aan de linkerkant aangespeeld en haalde de achterlijn. Hij trok de bal terug op Lukas Lerager, die de bal simpel binnenschoot: 1-0. Galatasaray kwam meer naar voren, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Mauro Icardi kreeg nog een kopkans tien minuten voor tijd, maar hij knikte te hoog. De doelpuntenmaker kreeg nog rood, maar Kopenhagen hield stand en gaat door naar de knock-out. Een sensatie.

Kopenhagen viert de goal
Kopenhagen viert de goalProfimedia

Inter 0 - 0 Real Sociedad

Bij Inter tegen Sociedad gebeurde er werkelijk niks tot de 38e minuut. Een afgevallen voorzet kwam op de zestien voor de voeten van Henrickh Mkhitaryan, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Verder gebeurde er niks en stond het 0-0 bij rust.

Tot minuut 75 gebeurde er weer niks bij Inter tegen Sociedad, maar toen kwam Kubo aan de bal. Hij dribbelde dwars door de verdediging en ging naar de grond. Hij versierde zo een penalty, maar de VAR trapte daar niet in. De penalty werd geannuleerd en Kubo kreeg geel voor een schwalbe. Het bleef verder zonder kansen en dus eindigde het 0-0.

Manchester United 0 - 1 Bayern München

Bij Manchester United tegen Bayern München gebeurde er heel weinig in de eerste helft. In de eerste twintig minuten was er niet veel meer dan een schotje vanaf de zestien van Harry Kane. Andre Onana kon makkelijk oppakken. United, dat moest winnen, kwam er simpelweg nog niet aan te pas. Luke Shaw kwam met het eerste schot op doel na een kwart wedstrijd. Hij knalde van een meter of 25 richting het doel, maar stuitte op de vuisten van Manuel Neuer. De grootste kans tot dan toe kwam na 27 minuten. Leroy Sané slalomde door de verdediging heen en Jamal Musiala tikte te bal over.

Bij Manchester United gebeurde er wederom bijna niks in de tweede helft. Twintig minuten voor tijd werd het beslist. Kingsley Coman kreeg de bal in de zestien van Kane en schoot heel makkelijk binnen. Zo stond United virtueel laatste en zou het ook de Europa League mislopen. Daar bleef het ook bij, dus United is Europees klaar.

Bayern viert de overwinning op United
Bayern viert de overwinning op UnitedProfimedia

Napoli 2 - 0 Braga

Braga kreeg na drie minuten een grote kans via oud PSV’er Bruma. Hij kwam door aan de linkerkant, maar kon van dichtbij niet inschieten. Napoli kwam vijf minuten later op voorsprong. Giovanni Di Lorenzo gaf de bal van rechts voor het doel en die kwam heel knullig tegen de hak van verdediger Serdar Saatci, die de bal in eigen doel werkte: 1-0. Braga was wel beter dan Napoli, maar scoorde niet. In de 25e minuut kreeg Ricardo Horta een schietkans van ver. Met zijn poging was niks mis, maar Alex Meret tikte de bal heerlijk uit de bovenhoek. Piotr Zielinski kreeg na een halfuur een grote kans op 2-0. Na een mooie aanval op links, was hij het eindstation in de zestien. Hij had de bal aan de vrijstaande Victor Osimhen moeten geven, maar was hij was zelfzuchtig en schoot tegen de keeper. Twee minuten later scoorde de Nigeriaanse spits wel. Natan kwam naar voren en gaf de bal op links aan de spits. Al vallend kreeg hij de bal over de lijn en zorgde zo voor een geflatteerde 2-0 stand. Dat wat tevens de ruststand.

Napoli kreeg de eerste kans in de tweede helft. Matteo Politano schoot van een meter op 20 op doel, maar de keeper kon de bal uit de bovenhoek tikken. Lang gebeurde er niks in de wedstrijd, maar Horta kreeg een paar minuten voor tijd nog een grote kans. Hij schoot een voorzet van rechts op de paal. Dat was al de tweede keer dat hij het houtwerk raakte. Verder vielen er geen doelpunten en bleef het 2-0.

RB Salzburg 1 - 3 Benfica

Bij Salzburg Benfica gebeurde er nauwelijks wat. Benfica moest met minimaal twee doelpunten verschil winnen om nog Europa League te halen. Angel Di Maria krulde een corner van links in een keer in het doel en zorgde zo voor de 0-1. Salzburg kreeg veel kansen, maar scoorde niet. Benfica deed dat wel in de blessuretijd van de eerste helft. Rafa Silva kreeg de bal op rechts van Angel Di Maria en schoof de bal in de verre hoek: 0-2.

Rafa had ik de tweede helft de 0-3 moeten maken. Hij kreeg een voorzet van rechts voor het binnentikken, maar kreeg de bal op de een of andere manier tegen de keeper aan. Waar Benfica het naliet, scoorde Salzburg wel. Luka Sucic. Net buiten de zestien schoot hij, met een beetje geluk, binnen via een been van Benfica. Rafa kreeg een kwartier voor tijd nog een grote kans. Hij kwam door over rechts, maar schoot tegen de keeper. Benfica scoorde toch nog in de blessuretijd. Arthur Cabral, die net een minuut binnen de lijnen stond, werkte de bal achter het standbeen in het doel. Zo ging Benfica naar de Europa League.