Lookman belangrijk in overwinning Atalanta in Gelsenkirchen op Shakhtar

Lookman (R) viert zijn doelpunt
Lookman (R) viert zijn doelpuntINA FASSBENDER / AFP
Ademola Lookman heeft woensdag één doelpunt gemaakt en was nauw betrokken bij de andere twee om Atalanta naar een 3-0 overwinning op Shakhtar Donetsk te leiden in de Champions League. De Italianen overtroefden hun Oekraïense tegenstanders in Gelsenkirchen.

Atalanta heeft vier punten uit twee wedstrijden, nadat het in de openingswedstrijd tegen Arsenal met 0-0 gelijkspeelde, en Shakhtar bleef op één punt staan, nadat het in de eerste wedstrijd tegen het Italiaanse Bologna doelpuntloos gelijkspeelde.

Atalanta kwam in de 21e minuut op voorsprong toen Lookman een voorzet de zestien in krulde en Berat Djimsiti vond, die de bal controleerde en langs de keeper prikte. Een minuut voor rust verdubbelde Atalanta de voorsprong toen Sead Kolasinac een pass gaf op Lookman. De Nigeriaan schoof de bal door de benen van middenvelder Marlon Gomes in de benedenhoek van het doel.

Wedstrijd gespeeld

Drie minuten in de tweede helft was de wedstrijd zo goed als gespeeld, nadat Lookman de bal breed speelde naar Davide Zappacosta en diens voorzet in het zestienmetergebied werd binnengekopt door Raoul Bellanova.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Bij een stand van 3-0 werd Lookman, die in de eerste helft ook nog de lat raakte, met nog ruim een half uur te spelen van het veld gehaald. Zijn werk zat erop voor deze avond en het treffen eindigde met dezelfde score als de laatste keer dat de twee elkaar ontmoetten in de Champions League in 2019.