ManCity begint teleurstellend aan CL-seizoen en speelt in eigen huis gelijk tegen Inter

Manchester City en Inter delen de punten in Engeland
Manchester City en Inter delen de punten in EngelandProfimedia
Manchester City is teleurstellend begonnen aan het Champions League-seizoen. In eigen huis kwamen ze niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de Italiaanse kampioen Inter. Manchester City had in de eerste helft veel balbezit, maar het krijgen van grote kansen was een probleem in de wedstrijd. Inter bood in de tweede helft goed partij en kwam ook een paar keer dichtbij een doelpunt.

John Stones zat bij Manchester City op de bank. Daardoor stonden Ruben Dias en Manuel Akanji in de basis. Ook Jack Grealish en Savinho kregen de voorkeur en speelden aan de zijkanten, waardoor Phil Foden en Jeremy Doku op de bank begonnen. Foden is nog maar net hersteld van een blessure.

Manchester City beter en had veelal de bal in de eerste twintig minuten, maar toch kwam Inter met het eerste gevaar. Marcus Thuram was het eindstation na een snelle counter, maar hij schoot de bal te zacht en naast het doel. Erling Haaland kreeg daarna de eerste kans namens de thuisploeg. Hij knikte een voorzet van rechts voorlangs. Zo had City wel heel veel de bal, maar kon het nog niet door de Italiaanse defensie komen. Na een halfuur kwam er een merkwaardig moment van keeper Ederson. Hij wilde de bal binnenhouden en zo een corner voorkomen, maar hij schoof de bal voor de voeten van Matteo Darmian, die in een keer richting doel schoot. Gelukkig voor Ederson stond Joško Gvardiol goed opgesteld en kon hij makkelijk wegwerken. Tien minuten voor rust had Haaland zijn tweede moment, toen hij de bal op de rand van de zestien kreeg. Hij wilde de bal in de verre hoek plaatsen, maar schoot naast. Verder waren er geen grote kansen en gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 stand.

Inter makkelijk stand in tweede helft

In de tweede helft wisselde Pep Guardiola twee keer Phil Foden en Ilkay Gundogan kwamen erin en Kevin de Bruyne en Savinho gingen eraf. Net als in de eerste helft was het eerste gevaar voor de bezoekers. Darmian kreeg de bal aangespeeld aan de rechterkant van de zestien en had een vrije schietkans, maar in plaats van te schieten wilde hij de bal goedleggen voor een medespeler met de hak. Dat pakte verkeerd uit en dus was de grote kans verkeken. In de tweede helft was het beeld ook meer verdeeld. City was niet alleen maar meer aan de bal en Inter kon heel goed meekomen en was misschien wel wat gevaarlijker. Na 69 minuten kreeg City de grootste kans. Een flitsende aanval tussen Grealish, Gundogan en Foden, eindigde bij de laatstgenoemde. Hij kreeg de bal dicht bij het doel van Yann Sommer, maar schoot slecht in en zo belandde de poging in de handen van de doelman.

Denzel Dumfries viel een kwartier voor tijd in en gaf bijna een assist met zijn eerste balcontact. Hij kwam door aan de rechterkant en gaf een goede voorzet op een andere invaller, Henrikh Mkhitaryan, maar die schoot de bal net over. Tien minuten voor tijd kreeg Gvardiol een grote kans. Vanaf de rand van de zestien kon hij vrij inschieten, maar zijn schot werd gepareerd door Sommer. Tegen het einde van de wedstrijd drong City meer aan en snakte Inter naar het einde. Gundogan kreeg in de laatste seconden nog een grote kans. Hij kreeg een vrije kopkans, maar knikte de bal van dichtbij over. Gescoord werd er niet en dus begonnen beide ploegen het seizoen met één punt.