Pepi kopt PSV in blessuretijd naar spectaculaire 2-3 overwinning bij Sevilla

Bakayoko, Dest, Pepi en Tillman vieren de 2-3
Bakayoko, Dest, Pepi en Tillman vieren de 2-3ANP
PSV heeft een enorme stap gezet op weg naar de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren stelden in de uitwedstrijd tegen Sevilla lange tijd teleur, maar na een rode kaart voor de Argentijn Lucas Ocampos scoorde PSV in het laatste kwart van het duel alsnog drie keer: 2-3.

Als Arsenal later op woensdag van RC Lens wint, is PSV zeker van de tweede plek in groep B en daarmee van een plek in de achtste finales. Bij een ander resultaat, valt de beslissing over twee weken. Dan neemt PSV het op tegen Arsenal en speelt Lens tegen Sevilla.

PSV en Sevilla stonden begin oktober in Eindhoven tegenover elkaar (2-2). Sevilla-trainer José Luis Mendilibar werd een kleine week later ontslagen. Onder zijn opvolger Diego Alonso gaat het sindsdien niet veel beter. De Uruguayaan behaalde alleen een zege in het Spaanse bekertoernooi en staat nu al onder grote druk.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Sergio Ramos

Sevilla, afgezakt naar de vijftiende plaats in La Liga, leek daarmee voor PSV de ideale tegenstander. Het pakte aanvankelijk anders uit. De thuisploeg had het initiatief. Nadat Youssef En-Nesyri de bal halverwege de eerste helft eerst nog in het zijnet schoot, had Sergio Ramos in de 24e minuut wel succes. De 37-jarige centrale verdediger scoorde van dichtbij uit een makkelijk gegeven vrije trap: 1-0. En Nesyri raakte kort daarna de lat en de 2-0 van Sevilla werd afgekeurd door hands van Djibril Sow.

PSV kreeg één grote kans, via Hirving Lozano. De Mexicaanse buitenspeler moest zich aan het einde van de eerste helft met een blessure laten vervangen door Yorbe Vertessen.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Rood

Direct na rust viel de verdiende tweede treffer alsnog voor Sevilla. Na een dieptepass van Marcos Acuña achter de defensie van PSV passeerde En-Nesyri dit keer doelman Walter Benítez wel: 2-0.

Het duel leek gespeeld, totdat Ocampos halverwege de tweede helft met rood moest vertrekken. Invaller Ismael Saibari maakte direct daarna op schitterende wijze de 2-1. PSV creëerde kans na kans en Sevilla kon alleen nog maar zo goed mogelijk proberen tegen te houden. Dat lukte niet. Eerst werkte Vertessen de bal in de 81e minuut via Nemanja Gudelj in het doel en in blessuretijd kopte Ricardo Pepi, ook al een invaller, het winnende doelpunt binnen: 2-3.