PSG is uit op eerherstel in belangrijke CL-ontmoeting met Newcastle

Kylian Mbappé scoorde zeven keer in zijn laatste vier wedstrijden
Kylian Mbappé scoorde zeven keer in zijn laatste vier wedstrijdenProfimedia
Paris Saint-Germain bleef koploper in de Ligue 1 door Monaco vrijdag met 5-2 te verslaan, met Kylian Mbappé als een van de doelpuntenmakers tegen zijn oude club. Het was de ideale terugkeer na de internationale onderbreking en de Parijzenaars zijn nu op zoek naar een zekere mate van revanche op Newcastle United na het lijden van een vernederende 4-1 UEFA Champions League (UCL)-nederlaag in Engeland van afgelopen oktober.

PSG staat nu op de tweede plaats in Groep F (W2, V2), maar met alle vier de teams gescheiden door slechts drie punten, kan elk punt cruciaal zijn. Met de Parijzenaars die hun laatste twee thuiswedstrijden in de UCL wonnen zonder tegendoelpunt en slechts één van hun laatste tien wedstrijden verloren (W8, G1), lijken ze klaar om hun reeks van één overwinning in de laatste vier wedstrijden tegen Engelse tegenstanders (V3) te verbeteren.

De stand in de poule
De stand in de pouleFlashsha.re

Newcastle United

Newcastle zal vol goede moed naar Frankrijk afreizen na de 4-1 overwinning op Chelsea van afgelopen zaterdag. Met de terugkerende spits Alexander Isak in de punt van de aanval, beschreef manager Eddie Howe de overwinning als een "echt statement van karakter" na twee opeenvolgende nederlagen voor de interlandbreak.

Er komt al snel weer een zware test aan en Newcastle's Europese staat van dienst in Frankrijk is niet al te best met slechts één uitoverwinning in de vorige UEFA Europa League/UEFA Cup-campagnes (G1, V4). Nadat ze dit seizoen in beide uitwedstrijden in de UEFA Europa League niet scoorden (G1, V1), zou een herhaling daarvan het de Magpies wel eens moeilijk kunnen maken om zelfs de derde plaats op te eisen.

De recente cijfers van Alexander Isak
De recente cijfers van Alexander IsakFlashsha.re

Spelers om in de gaten te houden

Mbappé zal de gedachten van de spelers van Newcastle vóór de wedstrijd domineren na zeven doelpunten in zijn laatste vier optredens voor club en land, drie keer tussen de 70e en 85e minuut. Isak, die net zo invloedrijk is in het kamp van de tegenstander, heeft drie doelpunten gemaakt in zijn laatste vier wedstrijden voor Newcastle, twee keer tussen de 55e en 65e minuut.

Hot stat: In alle vier de UCL-wedstrijden van Newcastle dit seizoen was de uitslag in de rust hetzelfde als het eindresultaat.