PSV blijft in Frankrijk op de been tegen Parijse grootmacht Paris Saint Germain

Bijgewerkt
Noa Lang bracht PSV in de eerste helft op een voorsprong in Parc des Princes
Noa Lang bracht PSV in de eerste helft op een voorsprong in Parc des PrincesProfimedia / ČTK / AP / Christophe Ena
PSV heeft dinsdagavond met 1-1 gelijkgespeeld van PSG en heeft na drie wedstrijden nu twee punten in de competitiefase van de UEFA Champions League. De Fransen hebben na het gelijkspel 4 punten uit drie wedstrijden en staan daarmee in de hele brede middenmoot van de competitie.

De Franse thuisclub was heer en meester in eigen huis en kreeg in het eerste kwart van de wedstrijden schietkansen van Kang-In Lee (afstandsschot) en Ousmane Dembéle (van dichtbij op de lat). PSV stond onder luid gefluit van het thuispubliek wel geregeld in balbezit op de helft van de Fransen, maar wist niet tot echt grote kansen te komen in de openingsfase.

Het uitverkochte Parc des Princes nam geen genoeg met alles minder dan een overwinning van de rijkste ploeg van Frankrijk, die eerder nipt won van Girona en verloor op bezoek bij Arsenal in Engeland. PSV verloor op zijn beurt bij Juventus en speelde thuis gelijk tegen Sporting CP uit Portugal.

Doeltrap

In de 34ste minuut leverde een prima balverovering van Olivier Boscagli een mogelijkheid op voor Noa Lang, die prachtig bekeken in de linkeronderhoek mikte en daarmee doelman Gianluigi Donnarumma passeerde voor de 0-1. PSV wist de voorsprong richting de rust te behouden, ondanks een zeer hachelijk moment na nota bene een eigen doeltrap.

Na tien minuten in de tweede helft stonden de beide ploegen weer op gelijke hoogte toen verdediger Achraf Hakimi van afstand schoot en PSV-doelman Walter Benitez verraste door de bal tussen zijn benen door te schieten: 1-1. Het was in een fase dat de Eindhovenaren overlopen dreigden te worden door de ploeg van trainer Luis Enrique. Bij een uitbraak van Guus Til na een uur spelen was de PSV-middenvelder niet zelfzuchtig genoeg.

Hoekschop

In het resterende halfuur had de thuisploeg het overwicht, maar bleef PSV gevaarlijk in de tegenaanval. In de vierde minuut van de uiteindelijk ruim zeven minuten extra tijd was er nog een zeer hachelijk moment voor PSV toen de Zweedse arbiter Nyberg in eerste instantie een strafschop aan de Eindhovenaren gaf, maar die werd later omgezet in een hoekschop.

De extra tijd leverde door een wereldredding van Benitez op een kopbal van Marquinhos uiteindelijk geen doelpunten meer op en zo eindigde het duel in de derde speelronde in een 1-1 gelijkspel. Ondanks de eerdere voorsprong in de wedstrijd was het op die manier toch een winstpunt voor de Eindhovenaren.