PSV door simpele zege op Sturm Graz met anderhalf been in volgende ronde

Sangaré maakte de 4-1 met een kopbal
Sangaré maakte de 4-1 met een kopbalProfimedia
PSV heeft in de eerste wedstrijd van de voorronde Champions League met 4-1 gewonnen van Sturm Graz. Luuk de Jong was de grote man met twee doelpunten. Volgende week is de return in Oostenrijk.

PSV ijzersterk in eerste bedrijf

PSV begon geweldig aan de wedstrijd door een goal van de jonge Isaac Babadi. Patrick van Aanholt gaf voor vanaf links, de bal kwam tot rechtsbuiten Johan Bakayoko en die legde terug op de jonge Babadi. Hij schoof de bal laag in de lange hoek voor de 1-0. In de tiende minuut was het nu Van Aanholt zelf die het vuur opende. Zijn schot ging hard voorlangs. In minuut 17 kwam Van Aanholt wederom door over links en was Lang naar binnen gegaan. Hij ontving de bal op de rand van de zestien, maar raakte de bal niet goed. In minuut 22 verdubbelde aanvoerder Luuk de Jong de voorsprong. Bakayoko kreeg een steekpass vanuit het middenveld en drong door tot de achterlijn op rechts. Hij legde de bal geweldig klaar bij de eerste paal voor de kopsterke spits: 2-0. Na een half uur werd het zelfs 3-0 door wederom een goal vann De Jong. Hij kopte de bal door op Lang, die naar binnen kwam en vuurde op de goal. Zijn inzet werd nog gestopt, maar in de rebound was De Jong er als de kippen bij om af te drukken.

Vijf minuten voor rust deed Sturm Graz wat terug met de eerste kans. Een corner vanaf rechts werd binnengekopt door Jon Gorenc Stankovic. Twee minuten later werd de marge alweer drie door een goal van Van Aanholt. Tenminste dat leek zo, maar Van Aanholt deed dat vanuit buitenspelpositie en daardoor ging het feestje niet door.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashscore

Rustige tweede helft

In de tweede helft bleef het rustig in de eerste minuten zonder kansen. Sturm Graz kreeg tien minuten na rust een dikke kans met een counter. Met drie man gingen ze op de goal af, maar het werd heel slecht uitgespeeld waardoor een schotkans niet kwam. Na een uur kreeg Van Aanholt een kans om alsnog te scoren. Na een geweldige beweging van Bakayoko kreeg Van Aanholt een open kans, maar miste. Een minuut later ging De Jong één op één met de keeper, maar de keeper verkleinde z'n goal goed. Uit de corner die volgde kwam geen gevaar. De vierde goal werd ook in de 63e minuut niet gemaakt toen Bakayoko op de zestien een vrije schietkans kreeg, maar ook hier lag Kjel Scherpen in de weg. De Jong kreeg in de 68e minuut de kans op een hattrick, maar schoot de bal op de rand van de zestien hard naast.

In de 73e minuut was daar dan eindelijk de 4-1. Uit een vrije trap van Joey Veerman kopte Ibrahim Sangaré binnen bij de eerste paal. In de 86e minuut kreeg Sturm Graz nog een dot van een kans, maar de bal werd van dichtbij naast geschoten. PSV won de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 en staat met één been in de volgende ronde.