PSV verliest historische openingswedstrijd in nieuw format UEFA Champions League

Kenan Yildiz opende namens Juventus de score in de thuiswedstrijd tegen PSV
Kenan Yildiz opende namens Juventus de score in de thuiswedstrijd tegen PSVANP / Isabella BONOTTO / AFP
PSV heeft in de allereerste wedstrijd in de nieuwe competitieopzet van de UEFA Champions League met 3-1 verloren op bezoek bij Juventus. Bij rust was de stand reeds 2-0 in het voordeel van de thuisclub. Ismael Saibari maakte in de extra tijd van de tweede helft de eretreffer.

Een hoopgevend begint voor de Nederlandse kampioensploeg van trainer Peter Bosz werd gevolgd door de openingstreffer van de pas 19-jarige uitblinker Kenan Yildiz in de 21ste minuut. Zes minuten later verdubbelde Weston KcKennie de score naar 2-0 en dat was een kwartier later ook de ruststand.

Eretreffer

In het vierde kwartier van het duel voegde Nicolas Gonzalez er een derde treffer (3-0) aan toe voor de huidige nummer 4 van de Serie A, die in competitieverband nog geen tegentreffer te incasseren kreeg. Daarna begon het grote wisselen en verschenen er binnen een halfuur tien verse spelers binnen de lijnen.

PSV slaagde er in de blessuretijd alsnog in om doelman Michele Di Gregorio te passeren. Het was in de derde en laatste minuut van de extra tijd één van die invallers die doel trof: Ismaël Saibari. Zo mocht Juventus zich rond de klok van half negen op de openingsavond van de UEFA Champions League zeven minuten lang de eerste koploper noemen.

Goalgetters Juventus-PSV
Goalgetters Juventus-PSVFlashsha.re

Koploper

Het andere duel van kwart voor zeven eindigde namelijk in een 3-0 overwinning van Aston Villa dat zegevierde bij Young Boys in Zwitserland. De Engelsen gaan daarmee minimaal twee uur aan kop in de nieuwe competitiefase met 36 teams. Later op de avond worden er namelijk nog vier wedstrijden gespeeld in de competitiefase van de UEFA Champions League. Op woensdag en donderdag zijn er nog telkens zes wedstrijden.