PSV verzuimt wedstrijd te beslissen en speelt thuis gelijk tegen Sporting

Jerdy Schouten schoot van buiten de zestien meter de 1-0 binnen
Jerdy Schouten schoot van buiten de zestien meter de 1-0 binnenNICOLAS TUCAT / AFP / ANP
PSV heeft dinsdagavond in het Philips Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sporting uit het Portugese Lissabon. Na de prachtige 1-0 van Jerdy Schouten in het eerste kwartier van de eerste helft bleef het lange tijd spannend in de tweede groepswedstrijd van de UEFA Champions League. De Eindhovenaren verzuimden het duel in het slot te gooien en zes minuten voor tijd maakte Daniel Braganca de 1-1.

Trainer Peter Bosz vindt Noa Lang en Rick Karsdorp nog niet fit genoeg voor een basisplaats. Daarom speelde Malik Tillman weer als linksbuiten en was er voor Guus Til een plek vrij op het middenveld. De thuisploeg startte ook met Mauro Júnior en Matteo Dams. Beide vleugelverdedigers werden een paar keer ogenschijnlijk eenvoudig uitgespeeld, maar beperkten uiteindelijk de schade.

PSV deed technisch en tactisch zeker niet onder voor de bezoekers. Maar zoals veel Portugese teams had ook Sporting andere middelen. De spelers van de koploper probeerden van alles om de thuisploeg uit te dagen, zonder succes. PSV bleef kalm en kwam door een van de beste spelers op het veld op voorsprong. Jerdy Schouten onderschepte na een kwartier een risicovolle pass van Zeno Debast en scoorde beheerst: 1-0.

Schouten domineerde op het middenveld. Hij verdeelde het spel, won veel duels en veroverde vaak de bal. Ook Ryan Flamingo viel op. Bosz had in zijn wedstrijdbespreking extra aandacht besteed aan Viktor Gyökeres. Maar de Zweedse spits had het lastig tegen de verdediger die vorig seizoen nog voor FC Utrecht uitkwam.

Tweede helft

Jammer voor PSV was dat het team in de openingsfase van de tweede helft niet verder afstand nam. Saibari trapte rakelings naast en Til schoot over. Ook Luuk de Jong wist een technisch hoogstandje niet te bekronen met een tweede treffer. Met de voor Mauro Juniór en Saibari ingevallen Karsdorp en Lang bleef de thuisploeg op zoek naar een doelpunt dat het duel kon beslissen. Die treffer bleef uit. Lang leidde zelfs nog een grote kans voor de bezoekers in. Maar Eduardo Quaresma gleed uit toen hij van de fout van de linksbuiten van PSV wilde profiteren. Even daarna liet Braganca de bezoekers alsnog juichen.

Na het gelijkspel heeft PSV nu 1 punt uit 2 wedstrijden in de competitiefase van de UCL en staat voorlopig 23e van de 36 deelnemende ploegen. Sporting meldt zicht met 4 uit 2 in de top-8, zo halverwege de tweede speelronde.