Real Madrid na achterstand ruim voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

Bijgewerkt
Antonio Rudiger viert de aansluitingstreffer van Real Madrid in de 60ste minuut
Antonio Rudiger viert de aansluitingstreffer van Real Madrid in de 60ste minuutANP/EPA/KIKO HUESCA
Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Het duel was een herhaling van de finale van het afgelopen seizoen. Toen won Real Madrid met 2-0. Net als in die finale waren de eerste kansen voor de Duitsers. Die bleven destijds in Londen onbenut, maar in Madrid stond het na ruim een half uur 2-0 voor Dortmund. Nadat Serhou Guirassy op aangeven van Donyell Malen nog had gemist, was het de Oranje-international zelf die de score in de 30e minuut opende.

Vier minuten later stond het 0-2. Malen was ditmaal de aangever, Jamie Gittens maakte het doelpunt. Real kreeg wel kansen: Rodrygo raakte met een omhaal de lat, Jude Bellingham in de rebound de onderkant van de lat.

Na een uur was het Antonio Rüdiger die Real weer in de wedstrijd bracht met de 1-2. Eén minuut en 48 seconden later was het al gelijk, nu door Vinícius Júnior. In de 83e minuut zette Lucas Vázquez de thuisploeg op voorsprong, kort nadat hij de aanvoerdersband had overgenomen van de gewisselde Luka Modric. De titelverdediger maakte er zelfs nog 4-2 en 5-2 van. Beide keren was Vinícius, maandag de grote kanshebber voor de Gouden Bal als beste voetballer van het jaar, de doelpuntenmaker.