Real Madrid wint weer en schakelt Chelsea opnieuw uit in kwartfinale Champions League

Real Madrid viert de 0-1 in de kwartfinale in de uitwedstrijd bij Chelsea
Real Madrid viert de 0-1 in de kwartfinale in de uitwedstrijd bij ChelseaANP
Real Madrid staat in de halve eindstrijd van de Champions League. De titelhouder won dinsdag in Londen met 2-0 van Chelsea. Vorige week was Real in de eerste ontmoeting al met dezelfde cijfers te sterk. Chelsea strandde een jaar geleden ook in de kwartfinale tegen Real.

Chelsea scoort het hele seizoen al moeilijk en daar ging het ook tegen Real mis. Het elftal van trainer Frank Lampard kreeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. De eerste was voor N'Golo Kanté. De Fransman schoot de bal in de 11e minuut vanuit vrije positie met links naast.

Bij Real kwam het gevaar met name van Vinícius Júnior. De Braziliaan schoot na een klein half uur eerst op de vuisten van doelman Kepa Arrizabalaga. In de 41e minuut was Vinícius weer dicht bij een treffer, maar hij verwerkte de bal na een voorzet van Luka Modric niet goed.

Chelsea laat kansen onbenut

Na de misser van Kanté werden de fans van Chelsea voor rust nog een keer teleurgesteld. De Spaanse middenvelder Marc Cucurella kreeg eveneens een enorme kans, maar keeper Thibaut Courtois onderscheidde zich met een goede redding.

Ook na rust kreeg Chelsea nog een goede mogelijkheid de spanning weer terug te brengen. Kanté leek in de 52e minuut te scoren, maar schoot de bal tegen verdediger Éder Militão aan.

Real efficiënt

Real liet zien een stuk efficiënter te zijn. Bij een snel uitgevoerde counter kon Trevoh Chalobah de snelle Rodrygo niet afstoppen. Vinícius Júnior behield vervolgens het overzicht en stelde Rodrygo zelf in staat de score te openen: 0-1. Chelsea kwam die klap niet meer te boven. Rodrygo zorgde, na goed voorbereidend werk, in de 80e minuut voor de 2-0.

In de halve eindstrijd staat Real in mei tegenover Manchester City of Bayern München. Manchester City verdedigt woensdag in de kwartfinale een voorsprong van 3-0.