Round-up late CL-duels: twee Duitse, twee Engelse, Italiaanse en Spaanse zege

Erling Haaland op weg naar zijn treffer in de uitwedstrijd tegen Slovan BratislavaJoe Klamar / AFP
In het late window van de UEFA Champions League speelde PSV gelijk en wonnen verder de zes usual suspects. Borussia Dortmund nam halverwege de tweede speelronde de leiding door een flinke uithaal tegen Celtic. Ook Bayer Leverkusen boekte de tweede zege van de competitie. Manchester City, Inter en Arsenal kwamen op 4 punten en Barcelona herstelde zich van een valse start.

Borussia Dortmund 7-1 Celtic

Na de monsterscore van Bayern München in de eerste speelronde, haalde nu Borussia Dortmund flink uit. Karim Adeyemi maakte maar liefst drie doelpunten en zorgde mede voor een 5-1 ruststand. In de tweede helft werd de marge nog opgevoerd naar zes en zo staat Borussia minimaal voor één dag aan kop in de UEFA Champions League.

Goalgetters Borussia - Celtic
Goalgetters Borussia - CelticFlashsha.re

Bayer Leverkusen 1-0 AC Milan

Bayer Leverkusen deed in eigen huis zeer goede zaken door met 1-0 te winnen van AC Milan. Halverwege de eerste helft zag Victor Boniface een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar na zes minuten in de tweede helft was hij wel de maker van de enige treffer van de avond toen hij een voorzet van Jeremie Frimpong binnen werkte: 1-0.

Goalgetter Leverkusen-Milan
Goalgetter Leverkusen-MilanFlashsha.re

Slovan Bratislava 0-4 Manchester City

Manchester City behaalde de eerste zege in de nieuwe opzet van de Champions League en verdeelde de vier doelpunten keurig over beide helften. Met vier verschillende goalgetters – waaronder uiteraard ook Erling Haaland – waren ook de doelpunten mooi verdeeld. Phil Foden was met een treffer én een assist de meest waardevolle speler.

Goalgetters Bratislava-Man City
Goalgetters Bratislava-Man CityFlashsha.re

Inter 4-0 Rode Ster Belgrado

Inter had in het eigen Giuseppe Meazza Stadion geen kind aan Rode Ster Belgrado. Met vier verschillende goalgetters was de productie mooi verdeeld. Mahdi Taremi was met twee assists en een benutte penalty de man van de avond. Voor Inter was het de eerste overwinning in het toernooi, waarin het nu 4 punten heeft gepakt.

Goalgetters Inter-Rode Ster
Goalgetters Inter-Rode SterFlashsha.re

Arsenal 2-0 Paris Saint-Germain

Het Emirates Stadion kreeg een gecontroleerde thuiszege van Arsenal op PSG voorgeschoteld. De Engelsen sloegen in de 20ste en 35ste minuut toe en zorgden ervoor dat Arsenal met 4 punten uit 2 duels op plek 8 van de ranglijst komt te staan. PSG had drie punten uit de eerste speelronde en staat voorlopig 18e.

Goalgetters Arsenal-PSG
Goalgetters Arsenal-PSGFlashsha.re

FC Barcelona 5-0 Young Boys

Na de nederlaag op de openingsspeeldag zette FC Barcelona even was recht in eigen huis en werd Young Boys met 5-0 aan de kant gezet. Drie doelpunten vielen al voor rust. Opsteker was de rentree van Frenkie de Jong die een kwartier voor tijd bij een 4-0 voorsprong zijn rentree mocht maken in de hoofdmacht. Het waren zijn eerste speelminuten sinds half april van dit jaar.