Slovan Bratislava door bizar slot voor het eerst naar groepsfase Champions League

Edward Chilufya, rechts, vecht om de bal met de Oostenrijkse verdediger Kevin Wimmer van Slovan Bratislava.Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
Slovan Bratislava versloeg Midtjylland door twee doelpunten in de laatste 10 minuten te scoren. Het werd 3-2 en voor het eerst in hun geschiedenis wisten ze een plaats in de groepsfase van de Champions League te bemachtigen.

Vorige week in Denemarken werd het 1-1. Met het thuisvoordeel kwam ze in het tweede duel op voorsprong door een goal van Marko Tolic. De 28-jarige speler ontving de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en schoof de bal keurig naar zijn linkervoet voordat hij een laag schot in de verre hoek loste. Na de 1-0 moest Bratislava-doelman Dominik Takac al snel een schitterende redding verrichten om de kopbal van dichtbij van Darío Osorio te pakken.

Takac kon niet voorkomen dat Aral Simsir vlak voor rust de stand weer gelijk trok. De Turkse aanvaller wurmde zich door de verdediging van Bratislava en creëerde zo de ruimte om een laag schot langs de vertwijfelde Takáč te schieten. Gesterkt door de gelijkmaker had Midtjylland slechts vijf minuten nodig na rust om op voorsprong te komen. Door een prachtige volley van Franculino werd het 1-2. Al zijn derde goal in de kwalificatiecampagne.

Ommekeer

De dromen van Bratislava leken te vervagen, totdat Marko Tolić in de 82e minuut voor een magisch moment zorgde. Net als bij zijn eerste doelpunt rolde Tolić de bal naar zijn linkervoet en schoot met een krachtige uithaal in de verre hoek. Met het momentum in hun voordeel wisten de gastheren te scoren via Tigran Barseghyan, die met een afstandschot in de benedenhoek het hoofdtoernooi op zijn naam schreef. De bezoekers zullen voor de derde keer in vier seizoenen genoegen moeten nemen met een plaats in de UEFA Europa League.

Statistieken Slovan Bratislava-Midtjylland
Statistieken Slovan Bratislava-MidtjyllandFlashshare

Lille

Lille verloor met 2-1 van Slavia Praag, maar bereikte wel de groepsfase. Thuis werd er al met 2-0 gewonnen en dus was de eindstand 3-2 over twee wedstrijden voor de Fransen.

Dinamo Zagreb en Rode Ster Belgrado gingen ook door met overwinningen en haalden de groepsfase.