Sparta Praag keert na 19 jaar terug met een overwinning in CL, Bologna speelt gelijk

Olantuji was de maker van de 2-0
Olantuji was de maker van de 2-0Profimedia
Sparta Praag maakte woensdag een sterke terugkeer in de Champions League met een 3-0 overwinning op RB Salzburg in hun eerste wedstrijd in Europa's hoogste clubcompetitie in 19 jaar. Bologna speelde thuis tegen Shakhtar Donetsk. Die wedstrijd eindigde in 0-0.

Sparta nam al vroeg een voorsprong en zette daarmee de toon in de opener van de competitiefase in de epet Arena. De thuisfans vierden de eerste overwinning van hun ploeg in het toernooi sinds 2003. Na twee minuten opende Sparta de score toen Kaan Kairinen na een knappe redding van Salzburg-doelman Janis Blaswich, de rebound moeiteloos binnenschoot.

Victor Olantuji verdubbelde de voorsprong in de 42e minuut door vanuit een moeilijke hoek binnen te schieten na een lange bal van aanvoerder Filip Panak. Qazim Laci bepaalde in de 58e minuut de eindstand met de 3-0.

Statistieken Sparta Praag-Salzburg
Statistieken Sparta Praag-SalzburgFlashshare

Bologna

Bij Bologna tegen Shakhtar Donetsk vielen er geen doelpunten. De bezoekers kregen een strafschop na vier minuten, maar Georgiy Sudakov miste die. Thijs Dallinga viel in en speelde een dik halfuur, maar ook hij kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd.