Tijjani Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste zege in CL-competitie

Tijjani Reijnders viert één van zijn doelpunten met zijn teamgenoten
Tijjani Reijnders viert één van zijn doelpunten met zijn teamgenotenGabriel BOUYS / AFP / ANP
Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

Reijnders tekende in de tweede helft voor de 2-1, waarna hij even later ook de 3-1 maakte. Het waren zijn eerste treffers in het belangrijkste Europese toernooi. Christian Pulisic had de score namens Milan geopend, voordat Kyriani Sabbe de stand weer gelijk had getrokken.

Milan had zijn eerste duels verloren van Liverpool (1-3) en Bayer Leverkusen (1-0) en was tegen Brugge aanvankelijk ook niet bij de les. De Belgen waren veel feller in de openingsfase, waarin Christos Tzolis en vooral Ferran Jutglà verzuimden om Brugge op voorsprong te zetten.

Wissels

Milan kwam daarna beter in de wedstrijd, maar de thuisploeg had een gelukje nodig om de score te openen. Een corner van Pulisic viel in de 34e minuut pardoes binnen, 1-0. Even later kreeg Onyedika rood, nadat hij in een hard duel met Reijnders de enkel van de Nederlander had geraakt.

Brugge-trainer Nicky Hayen bracht meteen na rust Sabbe en Hugo Vetlesen en de wissels betaalden zich snel uit. Op aangeven van de Noor schoot Sabbe diagonaal raak, 1-1. Reijnders herstelde na een uur de marge met een schuiver, waarna hij tien minuten later op vergelijkbare wijze de bal in de hoek mikte, 3-1.