Uitgerekend Noor Fredrik Midtsjø doet Molde de das om met treffer in blessuretijd

Fredrik Midtsjø scoort de 2-3 in blessuretijd
Fredrik Midtsjø scoort de 2-3 in blessuretijdProfimedia
De Noorse kampioenen Molde heeft een pijnlijke nederlaag geleden nadat Galatasaray in de blessuretijd via uitgerekend de Noor en voormalig AZ-speler Fredrik Midtsjø de winnende scoorde. De 3-2 zege verlengde ook het ongeslagen record van de Turkse ploeg dit seizoen tot zeven wedstrijden.

Nadat Molde vorige week in de derde kwalificatieronde de droom van Klaksvík uit de Faroër in extra tijd om zeep had geholpen, schoot het uit de startblokken. De openingsfase werd gedomineerd door het sterke middenveld en de balvaardige Magnus Wolff Eikrem vormde een serieuze bedreiging voor de defensie van Galatasaray. Het duurde slechts acht minuten vooraleer de Noren het net vonden Verdediger Martin Ellingsen zette zich op het juiste moment in beweging bij de corner van Eirik Breivik en knikte de bal bij de tweede paal binnen. Molde bleef domineren en Eikrem had de voorsprong kunnen verdubbelen, terwijl Breivik ongrijpbaar was voor de gastheren.

Toch is controle niet altijd een garantie voor resultaat tegen tegenstanders met de individuele kwaliteit van Galatasaray, en de bezoekers zorgden met hun eerste twee pogingen voor een wrede dubbelslag. Een directe vrije trap van Sérgio Oliveira belandde via Ellingsen in het doel, waarna Mauro Icardi het type kwaliteit liet zien waarmee Galatasaray vorig seizoen de Süper Lig won met een marge van acht punten. De Argentijn liet een afvallende bal van Yunus Akgün over zijn schouder vallen en volleerde de bal met sierlijkheid en kracht in het dak van de goal.

Sterke prestatie

De rust kwam dan ook op een goed moment voor een uitgebluste thuisploeg, die zonder de VAR voor rust nog een goal tegen had gekregen. De herboren aanval van de Noren sloeg terug in de tweede helft. Erling Knudtzon kreeg alle ruimte aan de rechterkant en gaf voor bij de tweede paal, waar Kristoffer Haugen stond te wachten om de gelijkmaker binnen te volleyen. Molde bleef sterk presteren en zette de tegenstander onder grote druk naarmate de wedstrijd vorderde, en ze hadden pech dat ze niet op voorsprong kwamen via Haugen.

Toen de wedstrijd de blessuretijd inging, leek het erop dat beide ploegen genoegen namen met een gelijkspel, maar Galatasaray sloeg toch nog toe. Icardi maakte optimaal gebruik van de vermoeide Molde-defensie en legde af op Fredrik Midtsjø voor een intikker. Molde kan troost putten uit hun sterke prestatie en ze maken nog steeds kans om voor het eerst in 24 jaar de UCL- groepsfase te halen als ze hetzelfde niveau volgende week weer kunnen halen. Galatasaray wordt in eigen land beschouwd als de beste kans op eindelijk weer eens Europees succes en dit resultaat is een goede opstap om een einde te maken aan hun drie jaar durende afwezigheid in de UCL.