Van Dijk prijst Liverpool's reactie tegen AC Milan: 'Na drie minuten ging veel goed'

Van Dijk prijst Liverpool's 'kalme' reactie in overwinning op AC Milan
Van Dijk prijst Liverpool's 'kalme' reactie in overwinning op AC MilanSimon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia
Virgil van Dijk prees de goede reactie van Liverpool na het vroege tegendoelpunt tegen AC Milan. Ze wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 in de eerste speelronde van de Champions League. De zege is drie dagen na de onverwachte nederlaag tegen Notttingham Forest in eigen huis.

Tot opluchting van de verdediger hield Liverpool vast aan het spelplan van trainer Arne Slot na een vroege achterstand en maakte het gelijk via Ibrahima Konate, waarna Van Dijk en Dominik Szoboszlai scoorden om de overwinning over de streep te trekken. Op de vraag of het de perfecte reactie was op de wedstrijd tegen Forest, zei Van Dijk: "Nee, niet na drie minuten. Maar na drie minuten denk ik dat het in zoveel opzichten heel goed was.

Van Dijk benadrukte dat hij zich nooit zorgen maakte over de kritiek die gepaard ging met de nederlaag in Forest, die kwam nadat Liverpool de eerste drie wedstrijden van het Slot-tijdperk had gewonnen zonder een doelpunt tegen te krijgen. "Voor wie is het een ramp? Wat kun je aan de buitenkant doen?" zei hij. "Je kunt niets doen aan de buitenkant. De enige invloed die we hebben is wat we op het veld doen en dat heb je gezien. Het gaat erom dat je vandaag en morgen presteert. Ik heb daar een grote rol in, de manager heeft daar zelf ook een rol in, maar uiteindelijk moeten wij als spelers het op het veld laten zien."

Van Dijk in actie tegen Milan
Van Dijk in actie tegen MilanSimon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gakpo

Slot's vasthoudendheid met een vrijwel ongewijzigd team in de eerste vier wedstrijden van het seizoen was onder vuur komen te liggen, maar hij hield vast aan die houding met slechts twee wijzigingen tegen Milan. Cody Gakpo, een van Slot's wijzigingen, was een revelatie tijdens zijn eerste basisplaats van het seizoen.  "Ik denk dat hij vorig jaar ook hele goede wedstrijden speelde, ik denk niet dat je dat moet vergeten", zei Van Dijk.