Vincent Kompany noemt negen goals slechts een goede start: 'Eén wedstrijd gespeeld'

Vincent Kompany kijkt toe tijdens Bayern München - Dinamo Zagreb
Vincent Kompany kijkt toe tijdens Bayern München - Dinamo ZagrebAngelika Warmuth / Reuters
De 9-2 zege van Bayern München tegen Dinamo Zagreb dinsdag was ongebruikelijk, zei Bayern-trainer Vincent Kompany, maar leverde toch maar drie punten op. De Belgische oefenmeester tempert echter de extase na de negenklapper.

Kompany, die dit seizoen het roer overnam bij Bayern, beleefde een winnend debuut in de Champions League als trainer met spits Harry Kane die vier keer scoorde in een wedstrijd met de meeste doelpunten van één team in de geschiedenis van de competitie en de op één na grootste winstmarge.

"Het gaat om drie punten", zei Kompany op een persconferentie. "Negen doelpunten is een beetje ongewoon, maar het was heel leuk. De energie was goed, het team toonde de juiste spirit. We hebben maar één wedstrijd gespeeld en niet meer dan dat. Het gaat nu om de volgende wedstrijd, om door te gaan."

Het was niet alleen maar lof voor Kompany, die zijn ploeg bij rust met 3-0 zag voorstaan, maar kort na de hervatting twee doelpunten in twee minuten tegen kreeg toen de Kroaten een weg terug probeerden te vinden.

Met zijn vier doelpunten vestigde Kane een record van 33 doelpunten voor een Engelse speler in de Champions League. De aanvoerder van Engeland scoorde zaterdag ook al een hattrick tegen Holstein Kiel in de Bundesliga.

"Hij is gemotiveerd en voor mij als coach is het makkelijker, want als je een topspeler hebt die zelf zo gemotiveerd is, maakt dat alles zoveel makkelijker", zei Kompany. "Hij is een leider, aanvoerder van de nationale ploeg. Spelers zoals hij weten dat ze op deze momenten moeten opstaan en dat is wat hij doet."