Virgil van Dijk en Cody Gakpo belangrijk voor Liverpool bij uitzege tegen AC Milan

Virgil van Dijk nadat hij zijn ploeg in Milaan op een 2-1 voorsprong heeft gebrachtANP / EPA / MATTEO BAZZI
Liverpool heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Nottingham Forest (0-1) in de Premier League. Het elftal van coach Arne Slot won in de Champions League bij AC Milan (1-3).

Milan opende al in de derde minuut de score. Na een lange rust op rechts schoot de Amerikaan Christian Pulisic diagonaal raak: 1-0. Halverwege de eerste helft kopte Ibrahima Konaté raak uit een vrije trap van Trent Alexander-Arnold (1-1). Kort voor rust scoorde Liverpool opnieuw uit een 'dood' spelmoment. Aanvoerder Virgil van Dijk troefde bij een hoekschop met zijn hoofd landgenoot Tijjani Reijnders af: 1-2.

Het derde doelpunt van Liverpool viel halverwege de tweede helft. Na goed voorbereidend werk van Cody Gakpo werkte Dominik Szoboszlai de bal in het doel.

Naast Van Dijk en Gakpo had ook Ryan Gravenberch een basisplaats bij Liverpool. Reijnders speelde het hele duel mee bij Milan.