AS Roma geeft in slotfase twee keer voorsprong weg in CL-poule van Ajax

Laura Feiersinger van AS Roma lost een schot richting Georgia Stanway van BayernANP
De voetbalsters van AS Roma hebben in de Champions League-poule van Ajax in een knotsgekke slotfase tot twee keer toe een voorsprong op Bayern München uit handen gegeven. Bij een overwinning had de kampioen van Italië in de jacht op de kwartfinales alles nog in eigen hand, maar door twee late tegentreffers is Roma afhankelijk van de uitslagen op andere velden: 2-2.

AS Roma blijft door het late gelijkspel op de laatste plaats in de poule staan, met 5 punten uit vijf duels. Ajax blijft koploper met 7 punten en neemt het vanaf 21.00 uur op tegen Paris Saint-Germain, dat op 6 punten staat. Bayern heeft 6 punten uit vijf duels.

AS Roma, dat tot nu toe alleen van Ajax (3-0) won, kwam na ruim een half uur op voorsprong via Valentina Giacinti na een fout van Bayern-verdedigster Georgia Stanway. Schüller maakte in de 87e minuut gelijk, voordat Manuela Giugliano Roma alsnog de zege leek te bezorgen. In de 6e minuut van de blessuretijd scoorde Katharina Naschenweng nog namens Bayern de 2-2.