Bayern dankzij hoekschoppen naar zege op Juventus, comeback ManCity in Wenen

Pernille Harder viert haar treffer voor Bayern
Pernille Harder viert haar treffer voor BayernALESSANDRO DI MARCO / EPA / Profimedia
Bayern München heeft zich woensdag in de Champions League voor vrouwen naar een 2-0 zege op Juventus geknokt, terwijl een late goal van Mary Fowler Manchester City de overwinning bezorgde in een grillige wedstrijd in Wenen tegen St Polten.

Doelpunten van Linda Dallmann en Pernille Harder bezorgden Bayern een overwinning in Noordoost-Italië. Met twee overwinningen uit twee staat de Duitse kampioen Bayern bovenaan in Groep C, drie punten los van Juventus op de tweede plaats. Bayern brak het verzet van Juventus in de 18e minuut toen Dallmann de bal van dichtbij over de doellijn wist te tikken nadat de bal na een corner in het strafschopgebied bleef hangen.

De Italianen kwamen net na het half uur bijna op gelijke hoogte. De voorzet van Emma Kullberg zweefde over het hoofd van iedereen en ketste via de tweede paal naast. In de tweede helft ging Juventus op zoek naar de gelijkmaker en Bayern probeerde de tegenstand te smoren en de wedstrijd uit te spelen. Dankzij opnieuw matig verdedigen bij een standaardsituatie kon de uitploeg de overwinning in de 73e minuut bezegelen, toen Harder uit een corner haar vierde doelpunt van het seizoen binnenschoot.

ManCity

ManCity kwam terug van een achterstand en versloeg St Polten met 3-2 dankzij doelpunten van Alanna Kennedy, Aoba Fujino en Fowler. Kennedy zette City na vijf minuten op 1-0 met een vlammend schot vanaf 35 meter dat via de paal langs de keeper in het net belandde. De Engelsen bleven de openingsperiode domineren en werden twee keer gehinderd door het houtwerk toen ze hun voorsprong wilden verdubbelen.

Maar het waren de gastvrouwen die daarna toesloegen, toen City een corner niet goed verwerkte en Melanie Brunnthaler de gelijkmaker binnenschoot. De Oostenrijkers namen vervolgens acht minuten na rust een verrassende voorsprong toen Kamila Dubcova de tijd had om een bal in het strafschopgebied van City aan te nemen en in de bovenhoek te jagen.

De Japanse aanvalster Fujino maakte vier minuten later de gelijkmaker met een beheerste volley uit een voorzet van Chloe Kelly. Met nog 10 minuten te spelen kopte Fowler de winnende treffer binnen en bracht City met zes punten aan de leiding in Groep D.

Arsenal

Later op woensdag probeert Arsenal hun campagne weer op de rails te krijgen na de pijnlijke nederlaag bij Bayern in de vorige speelronde, wanneer ze het Noorse Valerenga ontvangen in hun eerste wedstrijd sinds het vertrek van trainer Jonas Eidevall.