Esmee Brugts scoort één van negen goals Barca tegen Hammarby, Arsenal wint ook

Caroline Graham Hansen viert een doelpunt met Alexia Putellas en Aitana Bonmati
Caroline Graham Hansen viert een doelpunt met Alexia Putellas en Aitana BonmatiČTK / imago sportfotodienst / Bagu Blanco / PRESSINPHOTO
Barcelona heeft woensdag in de Champions League voor vrouwen Hammarby met 9-0 verslagen en toonde daarmee de nodige veerkracht na een nederlaag in de eerste speelronde.

Titelverdediger Barca verpletterde hun Zweedse tegenstanders in Catalonië en zette zo een streep onder het verlies tegen Manchester City van vorige week. Doelpunten van Caroline Graham Hansen, Claudia Pina en Alexia Putellas gaven de thuisploeg de leiding bij rust. Mapi Leon voegde er een vierde aan toe en Pina en Graham verdubbelden hun doelpunten na een treffer van Ewa Pajor, voordat Oranje-international Esmee Brugts en Fridolina Rolfo het afmaakten.

Graham opende de score na 10 minuten en Pina sloeg toe na 24 minuten, voordat Putellas vrijgelaten werd in het strafschopgebied om de derde treffer van Barca vlak voor rust binnen te tikken. Leon kopte binnen na 53 minuten raak toen in de tweede helft de sluizen opengingen en er vier doelpunten vielen in een tijdsbestek van 22 minuten. Een rake penalty in de 90e minuut door de Zweedse Rolfo betekende dat Barcelona hun 9-0 overwinning op Benfica in de Champions League in 2022 evenaarde.

Arsenal

Arsenal heeft na het verlies tegen Bayern de campagne weer op de rails gekregen door Valerenga met 4-1 te verslaan in het Emirates Stadium, in hun eerste wedstrijd sinds het vertrek van trainer Jonas Eidevall. Emily Fox gaf Arsenal de perfecte start na amper 61 seconden toen ze de bal binnen het zestienmetergebied binnen tikte.

De gastheren verdubbelden hun voorsprong na 29 minuten via Caitlin Foord, voordat Olaug Tvedten de achterstand 10 minuten voor rust halveerde, maar Mariona Caldentey en Alessia Russo sloegen laat in de wedstrijd toe om Arsenal's eerste overwinning van dit seizoen veilig te stellen.

FC Twente

Op donderdag is Wolfsburg gastheer van Lyon in een clash tussen twee meervoudige winnaars van het toernooi en reist de Engelse kampioen Chelsea af naar Enschede voor het treffen met FC Twente.