Roord, Janssen en Wilms met Wolfsburg naar Champions League finale

Roord, Janssen en Wilms met Wolfsburg naar Champions League finaleANP
Voetbalsters Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms staan met VfL Wolfsburg in de finale van de Champions League. Ze wonnen met hun Duitse club de uitwedstrijd van de halve eindstrijd tegen Arsenal na een verlenging (2-3). Pauline Bremer maakte in de 119e minuut het winnende doelpunt in een met ruim 60.000 toeschouwers uitverkocht Emirates Stadium in Londen.

Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2, net als in het eerste duel tussen beide ploegen in Duitsland. FC Barcelona is op 3 juni in het Philips-stadion van Eindhoven de tegenstander van Wolfsburg in de finale. De club uit Spanje was over twee duels te sterk voor Chelsea (2-1).

Aanval

Blackstenius trof in de openingsfase van de tweede helft opnieuw doel, maar de videoscheidsrechter zag dat de spits uit Zweden buitenspel stond toen ze een aanval opzette. Even later kopte Alexandra Popp de bezoeksters op voorsprong (1-2). Jennifer Beattie tekende in de 76e minuut voor de gelijkmaker van Arsenal (2-2). Een strafschoppenserie leek in aantocht, totdat Bremer toch nog toesloeg.

Victoria Pelova verscheen aan de aftrap voor Arsenal. Vivianne Miedema staat ook onder contract bij de club uit Londen. Maar zij herstelt sinds december vorig jaar van een zware knieblessure.

Zware opgave

Roord had gedacht dat de wedstrijd zou uitdraaien op strafschoppen. "Het was zo'n zware wedstrijd. We stonden achter en daarna stonden we voor. Ik dacht dat we naar de strafschoppenserie zouden gaan."

Voor Roord is het de eerste keer dat ze de finale van de Champions League heeft bereikt. "Het is als een droom. Ik kijk ernaar uit om de finale in eigen land te spelen. In de finale staan is iets nieuws voor mij. Ik was nog niet eerder zo ver gekomen in de Champions League. Het wordt een zware opgave. Het is maar één wedstrijd en alles kan gebeuren. We moeten moedig zijn en hebben niets te verliezen."