Van de Donk en Egurrola met Lyon niet langs Chelsea in kwartfinale CL

Damaris Egurrola (l) in duel met Chelsea-speelster Melanie Leupolz (r)
Damaris Egurrola (l) in duel met Chelsea-speelster Melanie Leupolz (r)EPA
Voetbalsters Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk zijn met hun club Olympique Lyon gestrand in de kwartfinales van de Champions League. De Franse club ging in Londen na een gelijke stand na verlenging bij de noodzakelijke strafschoppenserie onderuit tegen Chelsea.

Vanessa Gilles trok met een doelpunt in de 77e minuut de stand gelijk over twee wedstrijden. Daardoor was er op Stamford Bridge een verlenging nodig. Daarin scoorde Sara Däbritz in de 110e minuut. Diep in de extra tijd van de verlenging maakte Maren Mjelde alsnog gelijk voor de club uit Londen en dwong een strafschoppenserie af. Daarin miste Lyon een keer vaker dan Chelsea.

Egurrola en Van de Donk stonden beiden in de basis bij Lyon. Egurrola werd in de tweede helft gewisseld, Van de Donk in de verlenging.

Voetbalsters Jill Roord, Lynn Wilms en Dominique Janssen hadden zich eerder op de avond met VfL Wolfsburg geplaatst voor de halve finales. Ze speelden voor eigen publiek gelijk tegen Paris Saint-Germain (1-1). Dat was voldoende na de zege in Frankrijk (0-1). Bij PSG speelde Lieke Martens mee.

Victoria Pelova verzekerde zich woensdag al met Arsenal ten koste van Bayern München van een plek in de halve finales. Barcelona schakelde AS Roma uit in de kwartfinales.