Vrouwen FC Twente houden met 2-2 bij Häcken zicht op Champions League

Taylor Ziemer viert de 1-0 in de uitwedstrijd tegen BK Häcken
Taylor Ziemer viert de 1-0 in de uitwedstrijd tegen BK HäckenANP
De voetbalsters van FC Twente hebben de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Women's Champions League gelijkgespeeld bij BK Häcken uit Zweden. De wedstrijd in Göteborg eindigde in 2-2. Volgende week woensdag is de return in Nederland. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

De ploeg van coach Joran Pot begon sterk. De bezoekers zetten druk en dat leverde al vroeg schoten op doel op van Taylor Ziemer, Liz Rijsbergen en Wieke Kaptein. Na balverlies bij Häcken kon Ziemer de score openen. Twente vergat daarna door te drukken. Zo kreeg Renate Jansen een voorzet van Marisa Olislagers niet onder controle. Uit een spaarzame aanval van de thuisploeg, terwijl Twente dacht aan een overtreding op Kaptein, schoot Felicia Schröder ineens de gelijkmaker binnen.

Vlak na de rust kwam Häcken, waar keepster Loes Geurts op de bank zat, zelfs op 2-1. Uit een voorzet vanaf links kon Katariina Kosola de tweede Zweedse treffer binnenschieten. Leonie Vliek maakte 6 minuten later alweer gelijk. Keepster Jennifer Falk liet haar schot los en hielp Twente daarmee. De bezoekers zochten in de slotfase naar een derde treffer, maar invalster Ella Peddemors zag haar schot in de extra tijd van dichtbij over het doel gaan.

Trainer Pot was teleurgesteld na het gelijkspel. "Ik denk dat we veel meer hadden verdiend." De coach was wel tevreden over hoe zijn speelsters zich na de vroege achterstand in de tweede helft hadden herpakt en snel de 2-2 maakten. "Als je kijkt naar vandaag denk ik dat we de wedstrijd in de Grolsch Veste met vertrouwen in kunnen gaan."