Vrouwen FC Twente verspelen voorsprong en missen Champions League

Vrouwen FC Twente deden zichzelf voor de tweede keer tekort tegen Häcken
Vrouwen FC Twente deden zichzelf voor de tweede keer tekort tegen HäckenANP
De voetbalsters van FC Twente hebben in de laatste voorronde van de Champions League verloren van BK Häcken. In de eigen Grolsch Veste kwam de ploeg van trainer Joran Pot nog wel met 1-0 voor, maar in de tweede helft profiteerden de Zweden van fouten in de Twentse verdediging: 1-2. Daardoor speelt alleen Ajax in de groepsfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Twente deed zichzelf vorige week al tekort in Zweden (2-2). Pot koos voor dezelfde elf speelsters. Zo stonden de voor Oranje opgeroepen Marit Auée, Caitlin Dijkstra, Renate Jansen, Wieke Kaptein en Marisa Olislagers in de basis voor het oog van 8000 toeschouwers in de Grolsch Veste. Bij Häcken zat keepster Loes Geurts wederom op de bank.

Door foutjes over en weer ontstonden er al snel kansen. De uitploeg was van dichtbij niet overtuigend genoeg in de afronding en zag onder meer een poging van de doellijn gehaald worden. Olislagers schoot na een goede Twente-aanval voorlangs.

Gekeerd

Na een langere tijd zonder kansen kwam aanvoerster Jansen uit een counter plots met een goede actie. Haar voorzet vanaf links belandde bij de tweede paal bij Leonie Vliek, die helemaal vrij stond en raak schoot. Häcken kreeg voor de rust nog één kans, maar het schot was wederom te zacht.

In de tweede helft begon Twente nog wel met de betere kansen, maar vervolgens ging het mis. Na een uur spelen leidde balverlies van verdedigster Dijkstra de gelijkmaker in. Häcken kon zo doorlopen en Anna Anvegård maakte geen fout in de afronding.

Vier minuten later profiteerde Felicia Schröder van nieuw gemakzucht in de verdediging van de thuisploeg. De aanvalster nam een hoge steekpass goed aan en rondde in alle vrijheid af. Twente bleef balverlies lijden en mocht van geluk spreken dat de achterstand niet verder opliep. Dijkstra maakte in de blessuretijd haar fout nog bijna goed, maar haar schot werd gekeerd.