Wolfsburg schakelt PSG uit en treft Arsenal: halve finale CL met Nederlands tintje

Dominique Janssen en Jill Roord in de aanval tegen PSG
Dominique Janssen en Jill Roord in de aanval tegen PSGProfimedia
Wolfsburg staat in de halve finales van de Women's Champions League tegenover Arsenal nadat het thuis Paris Saint-Germain op een 1-1 gelijkspel hield, na een 1-0 uitzege in de heenwedstrijd. Het betekent een Nederlands onderonsje tussen Dominique Janssen, Lynn Wilms en Jill Roorda aan Duitse zijde en Victoria Pelova bij de Engelsen. Olympique Lyon werd uitgeschakeld in een waar penaltydrama.

Tweevoudig Champions League-winnaar Wolfsburg nam een vroege voorsprong via Alexandra Popp, maar die werd al snel tenietgedaan door een gelijkmaker van Kadidiatou Diani. Wolfsburg wist de wedstrijd niet definitief in het slot te gooien ondanks diverse kansen voor Popp. Janssen en Wilms speelden de volle 90 minuten, Roord werd gewisseld.

Wolfsburg-trainer Tommy Stroot genoot van de ‘bijzondere’ overwinning en zei tegen DAZN: "We hebben het gehaald, we zijn er trots op -- en nu wacht Arsenal op ons. We zijn megablij en megatrots. Het was een harde strijd, maar we hebben ons ingegraven."

Strafschopdrama

Chelsea verdedigde tegen titelhouder Olympique Lyon een 1-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd. Bij Lyon stonden Daniëlle van der Donk en Damaris Egurrola in de basis. Zij waren beiden al gewisseld toen zich een waar penaltydrama voltrok op Stamford Bridge.

Via de 1-0 in de reguliere speeltijd had Lyon een verlenging afgedwongen. Lyon verdubbelde die voorsprong en leek op rozen te zitten voor een plek in de halve finales. In de achtste (!) minuut van de extra tijd van de tweede verlenging benutte Chelsea echter een strafschop: 1-2.

Zo moest een strafschoppenserie de uitkomst bieden. Daarin trokken de Engelsen met 4-3 aan het langste eind en zo zijn ze de eind april de tegenstanders van FC Barcelona in de halve finales van de Women's Champions League.