AZ wint laatste oefenwedstrijd van Stoke City, Heerenveen onderuit bij Middlesbrough

AZ viert het doelpunt van Troy Parrott
AZ viert het doelpunt van Troy ParrottProfimedia
AZ heeft de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het nieuwe seizoen gewonnen. In Engeland was de ploeg van coach Maarten Martens met 1-0 te sterk voor Stoke City, dat uitkomt in het Championship, het tweede niveau in Engeland.

Troy Parrott maakte in de tweede helft het enige doelpunt voor de Alkmaarders. Jordy Clasie moest net als Jordan Thompson van de thuisploeg met rood van het veld. AZ begint de competitie op 10 augustus met een uitwedstrijd tegen Almere City.

Trainer Robin van Persie sloot de oefencampagne met sc Heerenveen af met een nederlaag tegen Middlesbrough: 1-0. De Engelse ploeg die uitkomt in het Championship, kreeg twee keer een strafschop. Doelman Andries Noppert stopte de eerste, maar werd bij de tweede in de blessuretijd gepasseerd door Delano Burgzorg.