Burnley wint Championship na zege op rivaal Blackburn Rovers

Manuel Benson (midden) van Burnley viert het doelpunt
Manuel Benson (midden) van Burnley viert het doelpuntProfimedia
Burnley heeft de Championship gewonnen na een 1-0 overwinning op bezoek bij de rivalen van Blackburn Rovers.

Blackburn had al 13 jaar niet gewonnen van Burnley en de wedstrijd begon snoeihard. Hoewel Burnley in de openingsfase gevaarlijker leek, was het Blackburn dat de controle wedstrijd had in de eerste helft. De kansen uit open spel waren minimaal, maar de thuisploeg kreeg zes corners in de eerste helft en zag er dreigend uit met verschillende varianten. Joe Rankin-Costello was het dichtst bij de openingstreffer met een krachtige kopbal die net naast ging.

Tweede helft

De tweede helft ging op dezelfde manier verder. Blackburn was de bovenliggende partij, maar ze konden de verdediging van Burnley nog steeds niet slechten en gokten op corners om druk op het doel uit te oefenen. De invloed van Burnley op het spel werd steeds kleiner, maar na 66 minuten namen ze tegen de verhouding in toch de leiding na een magische actie van Manuel Benson. Hij kreeg de bal op de rechtervleugel, sneed naar binnen en schoot vanaf 25 meter een streep in de bovenhoek.

Het doelpunt was een domper voor de thuisploeg en Blackburn leek niet meer terug te kunne komen in het ritme. Burnley leek op weg naar een tweede treffer. Benson had een kans om zijn tweede te maken nadat Blackburn iedereen naar voren had gestuurd voor een late corner, maar zijn inzet uit een moeilijke hoek ketste af op de lat.

Het resultaat betekent dat Burnley nu officieel kan uitkijken naar volgend seizoen en hun terugkeer in de Premier League, waar Blackburn zijn kans heeft gemist om zich te plaatsen voor de play-offs. Ze staan in punten gelijk met de nummer zes Sunderland, maar een veel slechter doelsaldo betekent dat ze zullen moeten rekenen op puntenverlies van anderen.