Championship-titelfavoriet Leeds United opent seizoen met dramatisch gelijkspel

Ethan Ampadu viert de openingstreffer van Pascal Struijk
Ethan Ampadu viert de openingstreffer van Pascal StruijkProfimedia
Leeds United, de favoriet voor de titel in de Engelse Championship, is het seizoen begonnen met een dramatisch gelijkspel. Promovendus Portsmouth hield het Leeds van Pascal Struijk en Jöel Piroe op een 3-3 gelijkspel op Elland Road.

Struijk gaf Leeds in de tiende minuut de voorsprong vanaf de strafschopstip, maar ging niet met zijn ploeg de rust in met een voorsprong. Portsmouth sloeg terug met goals van Elias Sørensen en Callum Lang, die Pompey in de 23e en 41e minuten naar 1-1 en 1-2 schoten.

Het duurde na de rust niet lang voor Leeds de aansluiting vond. Voormalig Feyenoord-doelwit Wilfried Gnonto zette Leeds binnen een minuut na de aftrap op aangeven van Georginio Rutter op 2-2. De thuisploeg, bij wie Joël Piroe na 72 minuten mocht invallen en oud-Ajacied Maximilian Wöber op de bank bleef, kwam erg laat in de wedstrijd diep in de problemen toen Lang een penalty binnenschoot in de 92e minuut en Portsmouth zodoende naar 2-3 schoot.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Brenden Aaronson, broer van FC Utrecht-speler Paxton Aaronson, was de redder van Elland Road met de late gelijkmaker in de 95e minuut. Joël Piroe bereidde de 3-3 voor met een dribbel over de as van het veld.

Veel Nederlandse invloeden

Elders in de Championship miste Zian Flemming het openingsduel van Millwall, dat met 2-3 van Watford verloor, door een blessure. Oud-Vitessenaren Million Manhoef en Lewis Baker zorgden voor een klein Arnhems feestje in Stoke door de winnende 1-0 van Stoke City op te zetten en Coventry City zodoende te verslaan.

Bij Middlesbrough-Swansea City (1-0) kwamen Rav van den Berg en Delano Burgzorg allebei in actie bij de winnende thuisploeg en bij het duel tussen QPR en West Bromwich Albion stonden oud-PSV'er Kenneth Paal en ex-Ajacied Lucas Andersen allebei in de basis, maar kon Andersen een nederlaag van zijn ploeg (1-3) niet voorkomen.