Leeds United vernedert Norwich City en bereikt finale play-offs Championship

Leeds verslaat Norwich en bereikt play-off finale Championship
Leeds verslaat Norwich en bereikt play-off finale ChampionshipProfimedia
Leeds heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. Na een 0-0 in Norwich werd er op Elland Road een duidelijke uitslag neergezet: 4-0. Dat betekent dat Leeds één overwinning verwijderd is van een terugkeer op het hoogste niveau.

De ploeg van Daniel Farke had dit seizoen in 22 competitiewedstrijden de leiding genomen en kwam 20 keer als winnaar uit de bus - een zorgwekkende statistiek voor een zwakker spelend Norwich, dat al snel twee doelpunten achterstond toen oud-PSV'er Joël Piroe bij de achterste paal een prachtige voorzet van Wilfried Gnonto binnenknikte. Een mooie redding van Leeds-doelman Illan Meslier bij een één-op-één met Josh Sargent zorgde ervoor dat het momentum bij de thuisploeg bleef. De gastheren voegden nog voor rust een derde doelpunt toe met een snoeiharde treffer van Georginio Rutter, die na een snelle uitbraak via de onderkant van de lat binnenschoot.

Wedstrijd statistieken
Wedstrijd statistiekenFlashscore

Norwich had zelfs geluk dat het niet verder achter kwam te staan na een reeks kansen aan het einde van de eerste helft. Direct na de rust was het Norwich-doelman Angus Gunn die erger voorkwam. Trainer Farke, die de Canaries naar twee promoties naar de Premier League leidde in zijn tijd op Carrow Road, zag daarna hoe zijn ploeg de voorsprong uitbreidde via voormalig ADO Den Haag-speler Summerville, die een teruggelegde bal van Junior Firpo binnentikte met nog iets meer dan 20 minuten te spelen. Norwich-trainer David Wagner kon in de slotfase weinig aan het resultaat veranderen en zijn late wissels bleken uiteindelijk geen effect te sorteren.

De derde nederlaag op rij op Elland Road betekent dat de Canaries voor het derde opeenvolgende seizoen in op het tweede niveau uitkomen. Een overwinning van Leeds op Southampton of West Bromwich Albion in de play-off-finale van het Championship zou de 10e keer in 20 jaar markeren dat de club omhoog gaat. Leeds zou dan Leicester City en Ipswich Town vergezellen in de Premier League.