Sunderland wint ruim van Sheffield Wednesday en blijft zonder puntenverlies

Dennis Cirkin heeft Sunderland net op een 1-0 voorsprong gezet
Dennis Cirkin heeft Sunderland net op een 1-0 voorsprong gezetProfimedia
Sunderland heeft ook de tweede wedstrijd in het Championship gewonnen en heeft nog geen doelpunt tegen gekregen. Trainer Regis Le Bris zag zijn ploeg met 4-0 van Sheffield Wednesday winnen met een tweede plaats op de ranglijst, achter Burnley, tot gevolg.

Dennis Cirkin, Eliezer Mayenda en Luke O'Nien troffen alle drie doel binnen de eerste 25 minuten. De Spaanse spits Mayenda voegde vlak na rust zijn tweede toe en Sunderland voegde zich bij Burnley en Watford als de enige ploegen met twee overwinningen uit twee Championship-wedstrijden.Wednesday begon hun seizoen vorig weekend met een 4-0 overwinning op het Plymouth van Wayne Rooney, maar werd op Wearside met beide benen op de grond gezet.

De Fransman Le Bris werd in juni aangesteld na een teleurstellende campagne voor Sunderland, dat geen van de laatste zeven thuiswedstrijden wist te winnen en daarmee op een teleurstellende 16e plaats eindigde.

'Basis samen opbouwen'

"Het was een perfecte eerste wedstrijd in eigen huis," zei de voormalige coach van Lorient. “We hebben een getalenteerde groep, dus we kunnen veel dingen creëren.

"De basis moeten we samen opbouwen, de manier waarop we willen verdedigen, de bal terugwinnen, de manier waarop we willen counteren en dat deel van ons spel was vandaag goed."