FC Barcelona verovert Trofee Joan Gamper met oefenzege op Tottenham Hotspur

FC Barcelona in de actie de Trofee Joan Gamper Trofee
FC Barcelona in de actie de Trofee Joan Gamper TrofeeProfimedia
FC Barcelona heeft de oefenwedstrijd om de Trofee Joan Gamper met 4-2 gewonnen van Tottenham Hotspur. Het duel is traditioneel de openingswedstrijd van het seizoen voor de Spaanse ploeg.

Barcelona opende de score via Robert Lewandowski, maar zag Tottenham-middenvelder Oliver Skipp met twee doelpunten nog voor rust de wedstrijd omdraaien, 1-2. Ferran Torres maakte pas tien minuten voor tijd de gelijkmaker, waarna Ansu Fati Barcelona in de laatste minuut aan een 3-2-voorsprong hielp. Abdessamad Ezzalzouli tekende in de blessuretijd voor de 4-2.

Oranje-international Frenkie de Jong was één van de twee spelers bij Barcelona die de gehele wedstrijd speelde. De Nederlandse jeugdinternational Micky van de Ven, die dinsdag werd vastgelegd door Tottenham, kwam nog niet in actie voor de Londense club.

Het duel werd gespeeld in het olympisch stadion Lluís Companys op de berg Montjuïc in Barcelona, omdat stadion Camp Nou flink verbouwd wordt. Barcelona begint de competitie op 13 augustus met een uitwedstrijd bij Getafe, de Spurs reizen op dezelfde dag af voor hun eerste duel bij Brentford.